Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα εξακολουθήσουν να διεξάγονται χωρίς την βοήθεια του VAR. Τουλάχιστον για τώρα, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντρ Τσεφερίν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική εφημερίδα The Telegraph.

«Υπάρχουν διαιτητές που δεν έχουν ακόμη κατανοήσει το σύνολο της λειτουργίας του Var, το ίδιο ισχύει και για τους φιλάθλους», είπε ο Τσεφερίν σχετικά με τη χρήση του «video assistant referee» στο Champions League και στο νεοσύστατο Nations League.

«Για τον λόγο αυτό, νομίζω ότι είναι ακόμη νωρίς για να εισέλθει αυτή η καινοτομία στους κανονισμούς, θα πρέπει πρώτα να εκπαιδευτούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Τότε, θα μπορούμε να εισαγάγουμε το VAR, όταν έχουμε τη βεβαιότητα ότι όλοι θα καταλαβαίνουν τους κανόνες που το διέπουν».

Ο Τσεφερίν αναρωτήθηκε επίσης, ιδιαίτερα για τον τρόπο που χρησιμοποιείται, προκειμένου να κριθεί εάν ένα γκολ ήταν κανονικό ή οφσάιντ. «Ως δικηγόρος, πάντα σκέφτομαι και μιλάω για την έννοια ενός κανόνα. Για παράδειγμα, η έννοια του κανόνα οφσάιντ είναι ότι ένας παίκτης θεωρείται οφσάιντ έχοντας πλεονέκτημα έναντι του άλλου. Αν έχει μακριά πόδια ή μακριά μύτη, είναι αυτό το οφσάιντ; Όχι, δεν είναι. Δεν είναι το νόημα του κανόνα. Αλλά βλέπω ένα πρόβλημα για το VAR, επειδή οι άνθρωποι μπορούν να πουν, «ακόμα κι αν είναι ένα εκατοστό μπροστά είναι οφσάιντ, δεν με νοιάζει…» Και αυτό είναι ένα πρόβλημα για εμένα», κατέληξε ο Σλοβένος πρόεδρος της UEFA.