Ετοιμοι! Ολυμπιακός και ΑΕΚ γυαλίζουν τα όπλα τους και αναζητούν σήμερα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (19.30 Cοsmote Sport1 – 19.30) το αποτέλεσμα που θα τους δώσει πλεονέκτημα για το εισιτήριο στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Σε γεμάτο (αγωνιστικό) φεγγάρι και με την αίσθηση πως στο σημερινό ραντεβού μπορεί να κάνει παραπάνω από τη μισή δουλειά της πρόκρισης, ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του, αλλά και την καλή αγωνιστική του κατάσταση. Το μομέντουμ τού δίνει σίγουρα ένα κλικ παραπάνω. Τα υπόλοιπα όμως στο γήπεδο. Εκεί που θα παραταχθεί (σχεδόν) πάνοπλος. Ο Οσκαρ Γκαρσία δεν χώρεσε στην αποστολή μόνο τους τραυματίες Οτζίτζα (χθες προπονήθηκε για πρώτη φορά κανονικά) και Ελαμπντελαουί, αλλά ήταν γνωστό μέρες τώρα ότι και οι δύο δεν θα προλάβουν. Εκτός έμεινε και ο νεοφερμένος Ιγκόρ Σίλβα. Στη διάθεση του 44χρονου προπονητή που ετοιμάζεται για το πρώτο «ελληνικό» ντέρμπι της καριέρας του, έχοντας στον απέναντι πάγκο τον συμπατριώτη του Μανόλο Χιμένεθ, είναι οι Ανδρούτσος, Μποτία, Χουτεσιώτης, Σισέ, Τζούρτζεβιτς, Ενγκελς, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ζιλέ, Χατζισαφί, Ιβουσιτς, Ανσαριφάρντ, Κούτρης, Μάριν, Μιραλάς, Νικολάου, Πάρντο, Προτό, Ρομαό, Σεμπά, Ταχτσίδης και Βρουσάι. Αν δεν το προσέξατε έχει πάρει μαζί ώς και τρεις τερματοφύλακες!

Σε ό,τι αφορά στην 11άδα: τα χαρτιά είναι κλειστά, αλλά η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο Γκαρσία ποντάρει στην εμπειρία. Ετοιμάζει λοιπόν Μποτία, Ζιλέ και Μάριν αντί Ενγκελς, Ταχτσίδη και Πάρντο σε σχέση με την ομάδα που επέλεξε την Κυριακή κόντρα στη Ξάνθη. Σχήμα με Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Σισέ, Ρομαό, Ζιλέ, Μάριν, Φορτούνη, Μιραλάς (συναντά έπειτα από έξι χρόνια ξανά την ΑΕΚ, απέναντι στην οποία έχει σκοράρει τρία γκολ σε τέσσερα ντέρμπι) και Ανσαριφάρντ.

Λόγω… άκρων

Η ΑΕΚ από την πλευρά της ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία της για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό χωρίς νέα προβλήματα, με τον μοναδικό απόντα για το σημερινό ντέρμπι του Φαλήρου να είναι ο Ούρος Τσόσιτς, ο οποίος και χθες έκανε πρόγραμμα θεραπείας. Ετσι, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει τη δυνατότητα να καταστρώσει τα πλάνα του με αρκετές επιλογές στη διάθεσή του, μεταξύ των οποίων και ο Αντρέ Σιμόες.

Στο μυαλό του Ισπανού υπάρχουν τόσο το 3-5-2 όσο και το 4-4-1-1, με τη δεύτερη επιλογή να αφορά στον περιορισμό του παιχνιδιού του Ολυμπιακού από τα άκρα. Κάτι που ίσως φέρει τον Μπακάκη σε θέση αριστερού μπακ με μπροστά του ακόμα και τον Λόπες. Προκειμένου η Ενωση να θωρακιστεί από την αριστερή της πτέρυγα στον μέγιστο βαθμό.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Μπακάκης αναμένεται να πάρει ρόλο αριστερού στόπερ σε σχηματισμό με τριάδα στα μετόπισθεν. Με τους Τσιγκρίνσκι, Βράνιες δίπλα του, τους Γκάλο, Λόπες στα άκρα, τους Σιμόες, Γαλανόπουλο στον άξονα και πίσω από το δίδυμο των Λιβάγια – Αραούχο, έναν εκ των Μασούντ, Χριστοδουλόπουλου. Κάτω από τα δοκάρια θα διατηρηθεί ο Μπάρκας.