«Απλά απαράδεκτος. Αν είναι δυνατόν να μη σεβαστεί 25 χρόνια φιλίας, κι ας μην ήμασταν ποτέ κολλητοί. Δώσαμε τόσους αγώνες μαζί, μοχθήσαμε για το άθλημα που αγαπάμε και δεν σήκωσε ένα τηλέφωνο; Ντροπή».

Ο τέως (πλέον) ομοσπονδιακός τεχνικός της άρσης βαρών και συναθλητής του Πύρρου Δήμα επί τόσα χρόνια Βαλέριος Λεωνίδης ξεσπά μιλώντας στα «ΝΕΑ» καθώς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ύστερα από 10 χρόνια στη θέση του εθνικού εκλέκτορα, έμαθε με ένα ψυχρό mail από τον συνοδοιπόρο σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και δεκάδες Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και νυν πρόεδρο της ομοσπονδίας το τέλος της συνεργασίας τους.

«Ακουγα φήμες τον τελευταίο καιρό αλλά δεν έδινα σημασία, δεν το πίστευα και πηγαίνοντας στο γραφείο και το γυμναστήριο με πήρε τηλέφωνο άνθρωπος από την ομοσπονδία και μου είπε να παραδώσω το κλειδί γιατί δεν είμαι πλέον εθνικός προπονητής με απόφαση του ΔΣ. Θα τα δώσω όταν μιλήσω με τον ίδιο τον Πύρρο, είπα, αλλά δεν φανταζόμουν τη συνέχεια.

Το mail στον πληθυντικό από τον άνθρωπο με τον οποίο ήμασταν τόσα χρόνια σε κοινούς αγώνες.

«Κύριε Λεωνίδη παρακαλώ να παραδώσετε τα κλειδιά γιατί με απόφαση του ΔΣ δεν θα είστε πλέον ομοσπονδιακός, αλλά θα απασχοληθείτε στον τομέα ανάπτυξης». Και με ενημέρωνε ότι έρχεται κλειδαράς για να αλλάξει τις κλειδαριές! Μου έγραφε στον πληθυντικό, το ξαναλέω για να το πιστέψω» συνεχίζει ο άνθρωπος που είχε συγκλονίσει στις μάχες του με τον αείμνηστο Σουλεϊμάνογλου ως ένα από τα λαμπρά μέλη της ελληνικής Ντριμ Τιμ.

«Μαγαζάκι κανενός»

Οταν έφυγε ο Χρήστος Ιακώβου, μετά το ομαδικό ντόπινγκ στο οποίο πιάστηκε η εθνική ομάδα, ο Βαλέριος Λεωνίδης πήρε τη σκυτάλη και όλα αυτά τα χρόνια με πρόεδρο τον Πύρρο Δήμα. «Κάναμε πράγματα μαζί, ούτε ένα κρούσμα τόσα χρόνια και όσο για την ανάπτυξη,

ήδη, συνεργαζόμασταν και σε αυτήν και πηγαίναμε στα σχολεία και όπου ήθελαν».

Αντικαταστάτης του Βαλέριου θα είναι ο παλιός αθλητής Χρήστος Κωνσταντινίδης (ο άνθρωπος που είχε καταγγείλει τον Χρήστο Ιακώβου το 1997 ότι έδινε απαγορευμένες ουσίες στους αρσιβαρίστες) μαζί και ο αδελφός του Πύρρου, Οδυσσέας Δήμας.

«Βάζει δηλαδή τον άνθρωπο που έλεγε όλα αυτά εναντίον μας τότε και είναι σαν να τα παραδέχεται. Πρόκειται για μνησικακία και δεν μου συγχώρεσε ότι ήμουν μέσα σε αυτούς που του λέγαμε ότι είναι δύσκολο να διοικεί την ομοσπονδία από τις ΗΠΑ.

Εγώ δεν το δέχομαι με αυτό τον τρόπο. Να με καλέσει το συμβούλιο να πω την άποψή μου και κυρίως να μάθω τι έκανα, τι μου καταλογίζουν» συνεχίζει ο Βαλέριος Λεωνίδης και καταλήγει: «Την άρση βαρών την αγαπήσαμε και την τιμήσαμε μαζί με όλα τα παιδιά. Δεν είναι όμως μαγαζάκι κανενός και κάποιοι θέλουν την κάνουν το μαγαζάκι τους λες και βρισκόμαστε σε λαϊκή αγορά. Εχω πάθει την πλάκα μου. Και σε τελική ανάλυση, τι κάναμε, ρε φίλε;».