Η απόφαση της ΚΕΔ να ορίσει τον Τάσο Σιδηρόπουλο για να διευθύνει τον αυριανό αγώνα Κυπέλλου Ολυμπιακού – ΑΕΚ προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Ερυθρολεύκων κι εν συνεχεία αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ομάδων. Χρήζουν μάλιστα ιδιαίτερης μνείας οι αναφορές των πρωταθλητών για δικαίωση του αιτήματός τους προς την FIFA για ξένους διαιτητές.

«Ο ορισμός – πρόκληση του Σιδηρόπουλου δείχνει πόσο δίκιο είχαμε που απευθυνθήκαμε στην FIFA και ζητήσαμε ορισμό ξένων διαιτητών. Ο Σιδηρόπουλος είναι μη αποδεκτός από μας, θα τονιστεί και στην ομοσπονδία και θεωρούμε ότι ο ορισμός του είναι πρόκληση κατά του Ολυμπιακού. Είναι πλούσιο άλλωστε το ιστορικό του με απαράδεκτες διαιτησίες εναντίον μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Ερυθρόλευκοι.

Η Ενωση

Λίγα λεπτά μετά την έντονη αντίδραση του Ολυμπιακού στον ορισμό Σιδηρόπουλου, υπήρξε τοποθέτηση της ΑΕΚ, με την πλευρά των Κιτρινόμαυρων να τονίζει χαρακτηριστικά: «Φαίνεται ότι πιάνει η τακτική της κλάψας, που ακολουθούν. Το είδαμε μόλις χθες με το μαϊμού πέναλτι που πήραν από τον Καραντώνη».

Τα όσα ανέφεραν από πλευράς Ενωσης δεν έμειναν αναπάντητα από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστα Καραπαπά, ο οποίος ανέφερε με μήνυμά του στο facebook: «Το να μιλάει για «κλάψα» η ομάδα που είναι συνώνυμο της Μάρθας Βούρτση είναι κωμικό. Το να μιλάει για πέναλτι – μαϊμού η ομάδα που πήρε πέναλτι από τον Βάτσιο σχεδόν στο… κέντρο του γηπέδου είναι τραγικό. Αντί λοιπόν για γραφικές διαρροές επιπέδου «κουτσαβακίου», δείτε τι σας γράφει ο κόσμος σας για την ομάδα σας και τον Μελισσανίδη. Διότι έχουν αντιληφθεί την πραγματικότητα.

Οτι αν δεν ήταν οι διαιτητές και ο… ΟΠΑΠ, θα αγωνιζόσασταν για τη 10η θέση στο πρωτάθλημα με το υλικό που έχετε. Οσο και αν προσπαθήσετε να πυροδοτήσετε την ατμόσφαιρα, ο κόσμος μας δεν θα τσιμπήσει. Το Καραϊσκάκη θα είναι όπως το φοβάστε, αλλά δεν θα δώσει την παραμικρή αφορμή στους «απεσταλμένους» για να τιμωρηθεί η ομάδα μας».

Μήνυμα στον κόσμο

Δηλώσεις για τον ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου έκανε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Δεν ξεχνάμε την εχθρικότητά του σε κάθε στιγμή που διαιτήτευσε τον Ολυμπιακό. Και τώρα στέλνουν αυτόν να διαιτητεύσει αυτό το παιχνίδι και με παρατηρητή έναν ακόμα γνωστό… θιασώτη της δήθεν εξυγίανσης. Θέλω να ζητήσω από τον κόσμο του Ολυμπιακού, που θα βρεθεί στο γήπεδο, να μη δώσει την παραμικρή αφορμή σε όλους αυτούς. Με την ιαχή «Ολυμπιακός!» να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα που πρέπει και το ξαναλέω να μη δώσει την αφορμή σε όλους αυτούς, που θέλουν να κάνουν ζημιά στον Ολυμπιακό μας»!