Η ΑΕΚ μπήκε από χθες για τα καλά σε ρυθμούς ντέρμπι, με τον Μανόλο Χιμένεθ να ξεκινά την αγωνιστική αλλά και ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας του ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο ισπανός τεχνικός συζήτησε αρκετά λεπτά με τους ποδοσφαιριστές του για τα προβλήματα που αντιμετώπισε απέναντι στην άμυνα της Λάρισας η ΑΕΚ, αναλύοντας τα λάθη που έγιναν και το πώς αυτά θα αποφευχθούν στο ματς του Φαλήρου.

Ο Χιμένεθ είχε πολλά παράπονα από τους μεσοεπιθετικούς του και χθες αφιέρωσε αρκετή ώρα στα Σπάτα προκειμένου να εξηγήσει στους ποδοσφαιριστές του τι ακριβώς ζητά από εκείνους στο Φάληρο και πώς θα βρουν τον τρόπο να σκοράρουν. Ενώ παράλληλα υπήρξε συζήτηση και για τις στημένες φάσεις, που απέναντι στη Λάρισα ήταν επίσης προβληματικές.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, όλα δείχνουν πως αύριο η Ενωση θα επιστρέψει στο γνώριμο 3-5-2. Ωστε να παρουσιαστεί πιο συμπαγής και να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το παιχνίδι του Σαββάτου.

Οι Λόπες και Γαλανόπουλος επιστρέφουν όπως φαίνεται στο βασικό σχήμα, εκεί όπου διεκδικούν θέση και οι Βράνιες, Μασούντ, Σιμόες. Ενώ διατηρείται στην ενδεκάδα ο Μπάρκας, που πήρε ρυθμό απέναντι στη Λάρισα και αναμένεται να είναι ξανά η βασική επιλογή κάτω από τα δοκάρια.

Από εκεί και πέρα, ερωτηματικό παραμένει το αν ο Μπακάκης θα αγωνιστεί ως αριστερός στόπερ ή ως δεξί φουλ μπακ αντί του Γκάλο, με τη δεύτερη περίπτωση να φέρνει στην ενδεκάδα τον Λαμπρόπουλο. Που μαζί με τους Βράνιες και Τσιγκρίνσκι θα συνθέσουν στο συγκεκριμένο σενάριο την τριάδα της άμυνας.

Ο Ούρος Τσόσιτς παραμένει το μοναδικό πρόβλημα του Μανόλο Χιμένεθ για το αυριανό παιχνίδι.