Θα μπορούσε κάλλιστα η ώς τώρα διαδρομή να μοιραστεί στα δύο. Με ενδιάμεσο ένα πρωινό στα αποδυτήρια του Ρέντη. Οταν ο Κώστας Φορτούνης, ο Αλμπέρτο Μποτία και οι άλλοι αρχηγοί του Ολυμπιακού μάζεψαν τους συμπαίκτες τους να κουβεντιάσουν για το πώς μπορεί να σταματήσουν να αδικούν τους εαυτούς τους.

Ηταν Κυριακή 29 Οκτωβρίου. Η επομένη της ήττας στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό (1-0) για την 9η αγωνιστική. Οι Ερυθρόλευκοι ώς εκεί είχαν τρεις ήττες (με ΑΕΚ εκτός και Ατρόμητο εντός οι άλλες) και δύο ισοπαλίες (Ξάνθη εκτός, Αστέρας εντός). Είχαν στο σακούλι μόλις 14 βαθμούς. Πέντε λιγότερους από την ΑΕΚ, τέσσερις λιγότερους από τον ΠΑΟΚ. Η κατάσταση έμοιαζε… ζόρικη όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια. Ο Ολυμπιακός είχε έναν σωρό από προβλήματα με μεγαλύτερο εκείνο της εικόνας του.

Εννέα αγωνιστικές αργότερα: σχεδόν όλα έχουν αλλάξει. Οι Πειραιώτες άλλωστε με την επικράτηση επί της Ξάνθης την Κυριακή διεύρυναν το σερί νικών τους σε «9 στα 9» στο πρωτάθλημα. Με 27 βαθμούς μαζεμένους έστειλαν την ΑΕΚ στο -3, τον ΠΑΟΚ στο -1. Εστειλαν όμως κυρίως την απόδοσή τους σε επίπεδα ανάλογα της φανέλας τους. Ναι, ήταν καλό το πρόγραμμα που ακολουθούσε. Τα έξι εντός (Πλατανιάς, Λεβαδειακός, Απόλλωνας, ΠΑΣ, Λαμία, Ξάνθη) σε εννέα αγωνιστικές (Κέρκυρα, Παναιτωλικός και Λάρισα τα εκτός). Αλλο να λες όμως ότι σχεδιάζεις μια αντεπίθεση με διαδοχικές νίκες και άλλο να την πραγματοποιείς.

Οι γενναίες αποφάσεις

Σε αυτή την περίοδο οι Ερυθρόλευκοι πήραν γενναίες αποφάσεις. Προχώρησαν σε δεύτερη αλλαγή προπονητή, έδειξαν την πόρτα της εξόδου σε ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής (Εμενίκε, Καπίνο κ.λπ.), έκαναν μια μεταγραφή επιπέδου Μιραλάς. Κυρίως όμως λειτούργησαν εσωτερικά. Ανέδειξαν πρωταγωνιστές (το τρίγωνο Μάριν, Φορτούνης και Ανσαριφάρντ έχει 15 γκολ και 10 ασίστ σε αυτό το 9 στα 9, με τον Ολυμπιακό να έχει σκοράρει συνολικά 26 τέρματα), βελτίωσαν πολύ την ανασταλτική λειτουργία τους (5 γκολ παθητικό στο σερί, 11 γκολ παθητικό στις πρώτες 9 αγωνιστικές).

Μια άλλη ομάδα. Και μια κουβέντα που έπιασε τόπο, εκείνο το πρωί στα αποδυτήρια! Τα δύσκολα όμως τώρα έρχονται. Ο Ολυμπιακός για να διατηρήσει το κέφι του ψηλά πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτά που τον περιμένουν από αύριο κιόλας. ΑΕΚ στο Φάληρο για το Κύπελλο και συνολικά τρία ματς με αντιπάλους τους Κιτρινόμαυρους στα επόμενα τέσσερα του προγράμματος για τις δύο εγχώριες διοργανώσεις. Την Κυριακή υπάρχει ταξίδι στην Τρίπολη και Αστέρας. Η πρόκληση για το «10 στα 10». Αλλά ώς τότε υπάρχει… καιρός μπροστά.

– Δύο ακόμη προτάσεις για τον στόπερ που αναζητείται: ο Ρουμάνος Βλαντ Κίρικες της Νάπολι («τον θέλει ο Ολυμπιακός» έγραψε η ιστοσελίδα sport.ro) και ο Βραζιλιάνος Ματέους Μασέδο Ντόρια της Μαρσέιγ. Ο 23χρονος προτάθηκε και δίνεται δανεικός με οψιόν αγοράς. Ο Ολυμπιακός έχει πάντα κατά νου και τον Μίλαν Βίλοτιτς της Γκρασχόπερς.

– Ανοιχτό και το θέμα εξτρέμ, με τον Μπαμπά της Σεντ Ετιέν να είναι σταθερά στη συζήτηση.