Μια ευκαιρία έψαχνε σε όλο το παιχνίδι ο Πανιώνιος και όταν τη βρήκε έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από το Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, όπως είχε κάνει και πριν από μία εβδομάδα στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα.

Με τη χρυσή αλλαγή του Μιχάλη Γρηγορίου, τον Λάζαρο Λάμπρου, που μπήκε στο 65′ και στο 81′ αξιοποίησε άψογα την ασίστ (κάθετη μπαλιά) του Σιώπη και πλάσαρε τον Κυριακίδη.

Ο Λάμπρου, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που βγήκε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού αλλά δεν βρήκε το χρόνο του στους Πράσινους, ούτε στον ΠΑΟΚ, και βλέπει την καριέρα του να παίρνει και πάλι την ανιούσα στη Νέα Σμύρνη, όπως συμβαίνει με πολλούς παίκτες.

Οι γηπεδούχοι, των οποίων η ψυχολογία ήταν στα ύψη μετά το διπλό στον Ατρόμητο, στο δεύτερο παιχνίδι τους με τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο, είχαν από την αρχή την πρωτοβουλία και την κατοχή (έφτασε κάποια στιγμή στο 81%!) αλλά όχι την ουσία (γκολ). Για να πετύχουν το γκολ (με τη διπλή προσπάθεια του Μοράρ στο 25′), χρειάστηκε προηγουμένως η λάθος απομάκρυνση του Γκιοατά.

Είναι αλήθεια βέβαια ότι την προσπάθεια των 22 ποδοσφαιριστών δυσκόλευε πολύ ο βαρύς αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο του Αγρινίου.

«Μας αφήνει πολύ πικρή γεύση το αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι που το ελέγχαμε στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Ο Πανιώνιος στην πρώτη του τελική σκόραρε στερώντας μας το δικαίωμα να δώσουμε μεγαλύτερη αξία στη νίκη επί του Ατρομήτου. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι το διάστημα που βρίσκομαι εδώ όλα τα παιδιά προσπαθούν πάρα πολύ και είδα πάρα πολλά σήμερα μέσα στο γήπεδο, και αυτό μου δίνει θάρρος να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά» τόνισε ο τεχνικός του Παναιτωλικού Τραϊανός Δέλλας, ενώ από την πλευρά του ο ομόλογός του στον Πανιώνιο Μιχάλης Γρηγορίου παραδέχτηκε:

«Πήραμε έναν πάρα πολύ σημαντικό βαθμό. Ηταν το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που με νέο προπονητή μετά τη νίκη με τον Ατρόμητο είχε πολύ καλή ψυχολογία».

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Ντίας, Μάσουρεκ (73′ Ρόσα), Ρόζα (84′ Κλέσιο, 89′ Μπράβο), Μοράρ.

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Γκιοατά (73′ Μακρύλλος), Μπανανά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Σαββίδης (46′ Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς (65′ Λάμπρου), Ντουρμισάι.