Η ΑΕ Καραϊσκάκης «μπλόκαρε» τον Αρη, η Παναχαϊκή ξεκουράστηκε αλλά πρόσθεσε τρεις πόντους στο «ταμείο», ο ΟΦΗ παρά τα προβλήματα δεν παραιτείται, και με όλα αυτά η μάχη της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα «άναψε» για τα καλά.

Η βαθμολογία στην κορυφή τα λέει όλα: Αρης 30, Παναχαϊκή 29, ΟΦΗ 27… μόνο τα Τρίκαλα έμειναν πίσω, καθώς ύστερα από πέντε συνεχόμενες νίκες έφεραν 1-1 στις Σέρρες και έχουν 22 βαθμούς, ενώ στην πρώτη πεντάδα είναι και η Σπάρτη (1-0 την Καλλιθέα) με 20.

Χωρίς αμφιβολία, η ομάδα που κλέβει την παράσταση είναι ο ΟΦΗ. Τεράστια οικονομικά προβλήματα, έχουν ήδη αποχωρήσει οκτώ ποδοσφαιριστές, όμως, μετά και το 3-1 επί του Απόλλωνα Πόντου, παραμένει στη διεκδίκηση της ανόδου. Συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες νίκες, έχοντας πρωταγωνιστή τον 23χρονο επιθετικό Δημήτρη Μάνο, ο οποίος πέτυχε άλλα δύο γκολ στο χτεσινό ματς και έφτασε τα οκτώ στα τέσσερα τελευταία ματς και τα εννέα συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα! Μάλιστα έχει ανέβει ήδη στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ έχοντας ένα γκολ περισσότερο από τον 20χρονο βέλγο επιθετικό του Εργοτέλη Ούγκο Κάιπερς (οκτώ), ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ στο 2-0 στη Βέροια.

Το 0-0 του Αρη με την ΑΕ Καραϊσκάκης στο Κλεάνθης Βικελίδης προβλημάτισε τον προπονητή Δημήτρη Σπανό: «Αλλο να είσαι σε οποιαδήποτε ομάδα της κατηγορίας και άλλο στον Αρη. Αυτό πρέπει να το συνηθίσουμε. Στην… άσχημη, θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να γυρίσουμε τα πράγματα. Νομίζω ότι η ομάδα θα κάνει αυτό που πρέπει. Με κουράγιο, δύναμη και θέληση. Χρειαζόμαστε όμως κάτι. Και αυτό φαίνεται. Κάτι πρέπει να γίνει».

Χαμόγελα στην Παναχαϊκή

Το αποτέλεσμα του Αρη έφερε χαμόγελα στην Παναχαϊκή που πήρε τους τρεις πόντους χωρίς αγώνα, καθώς στο πρόγραμμα ήταν ο Αχαρναϊκός που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Ετσι, το μυαλό του Σωκράτη Οφρυδόπουλου είναι πλέον στον εντός έδρας αγώνα με τη Σπάρτη, την προσεχή Κυριακή.

Δύσκολες ημέρες για τον Παναιγιάλειο, καθώς η εντός έδρας συντριβή από τον Κισσαμικό (4-0) αλλά και τα διοικητικά προβλήματα προκαλούν έντονο πονοκέφαλο. «Προέχει νομίζω η επόμενη μέρα για την ομάδα και ποια θα είναι αυτή» σχολίασε ο υπηρεσιακός προπονητής Αλέξης Σπυρόπουλος.

Τα αποτελέσματα στη 12η αγωνιστική: Αρης – Α.Ε. Καραϊσκάκης 0-0, Αχαρναϊκός – Παναχαϊκή 0-3 (ά.α.), Παναιγιάλειος – ΑΟΧ Κισσαμικός 0-4, Αναγέννηση Καρδίτσας – Αιγινιακός 2-0, ΟΦΗ – Απόλλων Πόντου 3-1, Πανσερραϊκός – Τρίκαλα 1-1, Δόξα Δράμας – Απόλλων Λάρισας 2-2, Σπάρτη – Καλλιθέα 1-0, Βέροια – Εργοτέλης 0-2.