Σε τρεις εβδομάδες στην Πάτρα θα έχουμε (ξανά, έπειτα από χρόνια) το ελληνικό All Star Game. Στο ίδιο γήπεδο χθες Προμηθέας και Ολυμπιακός (87-73 επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι) πρόσφεραν ουσιαστικά το πρελούδιο για αυτό που θα ακολουθήσει σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με όμορφες φάσεις, τρίποντα και καρφώματα.

Σε ένα κατάμεστο Δημήτριος Τόφαλος, το οποίο θύμιζε και λίγο λεωφορείο, αφού είχαμε και ορθίους…

Οι «πληγωμένοι» –από τις 30άρες με κάτω τα χέρια σε Βιτόρια και Μόσχα –Ερυθρόλευκοι βρήκαν λύσεις στα χέρια του Κάιλ Ουίλτζερ που ήταν σχεδόν αλάνθαστος, ενώ θετικός έπειτα από καιρό ήταν και ο αρχηγός τους Βασίλης Σπανούλης (18 π.), αλλά και πάλι είχαν τις γνωστές τους αρρυθμίες και νεκρά διαστήματα.

Οπως εκεί που από το 43-18 (15′) με το οποίο προηγήθηκαν νωρίς, ο πάντα αξιόμαχος Προμηθέας είχε ένα σερί 17-0 και συνολικά 18-2 μέχρι το ημίχρονο, όταν και μείωσε σε 45-36.

«Η ομάδα πρέπει να ξαναβρεί τη χημεία της, που έχει χαθεί σε μεγάλο βαθμό από τους πολλούς και συνεχόμενους τραυματισμούς» αποφάνθηκε ο τεχνικός των Πειραιωτών που είχε τετ α τετ με τους προέδρους τους αδελφούς Αγγελόπουλους την Παρασκευή, συζητώντας (πάντα κόσμια και ψύχραιμα κατά την προσφιλή συνήθεια των ισχυρών αντρών της ομάδας) τα τεκταινόμενα.

Αλλαγή (ξένου) δεν θα υπάρξει προς το παρόν, αλλά ο Ολυμπιακός καλείται να συνέλθει γρήγορα αφού τον περιμένουν δύσκολα παιχνίδια με Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και Φενέρ στο ΣΕΦ που θα κρίνουν πολλά. Και ενδιάμεσα τη Δευτέρα το αδιάφορο (μόνο βαθμολογικά) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα.

Θετική επίσης για τον κόουτς Σφαιρόπουλο η εικόνα του Ρόμπερτς, ενός από τους ξένους που ψάχνει να βρει μια σταθερά, αλλά δεν το έχει καταφέρει ακόμα.

«Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να ζήσω ένα τέτοιο παιχνίδι σε ένα απίστευτα γεμάτο γήπεδο. Μεγάλη γιορτή για την Πάτρα» παραδέχτηκε από την πλευρά του ο τεχνικός του Προμηθέα (Μιλόσεβιτς 21, Ελις 20) Μάκης Γιατράς που ζει τη δική του νιρβάνα σε μία από τις ομάδες – θαύματα του φετινού πρωταθλήματος.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν έτσι ένα όμορφο δώρο στον εορτάζοντα πρόεδρό τους Παναγιώτη Αγγελόπουλο που είχε γενέθλια χθες, αλλά ο ίδιος σίγουρα περιμένει και άλλα δώρα στη συνέχεια…

n Στον απόηχο των δύο συνεχόμενων ηττών του (για πρώτη φορά φέτος) από Φενέρ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (η δεύτερη στο μέχρι πρόσφατα απόρθητο φρούριο του ΟΑΚΑ), παρά τις καλές εμφανίσεις του, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί απόψε (19.00 – Cosmotesports 4) τη μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής Stoiximan.gr Basket League που ακούει στο όνομα Λαύριο.