Δύο μεγάλα λάθη, δύο γκολ. Σε απλή μετάφραση ΠΑΟΚ – Απόλλων 3-0 και τρεις βαθμοί για τον Δικέφαλο του Βορρά, χωρίς να χρειαστεί υπερπροσπάθεια από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν αναμφίβολα πολλοί τρόποι για να ξεκλειδώσει μια ομάδα την άμυνα του αντιπάλου της. Ενας εξ αυτών έχει να κάνει με τα λάθη, μικρά ή μεγάλα. Και ο Απόλλων έκανε δύο πολύ σημαντικά λάθη στο πρώτο ημίχρονο του χθεσινού ματς στην Τούμπα. Τα λάθη πληρώνονται κι αυτό ακριβώς έγινε. Ο ΠΑΟΚ τα εκμεταλλεύτηκε και το έργο τελείωσε νωρίς, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε αέρα δύο τερμάτων με το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Λάθος Τσουκαλά, αυτογκόλ Κονέ

Η λάθος πάσα του Τσουκαλά στο 27′ έδωσε τη δυνατότητα στον Μακ να βρεθεί σε θέση βολής απέναντι στον Χουάντερσον. Ο Σλοβάκος δεν είπε «όχι» στη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Ο Δικέφαλος του Βορρά άνοιξε το σκορ και η συνέχεια ήταν σαφώς πιο εύκολη για τους παίκτες του Λουτσέσκου.

Ο Απόλλων προσπάθησε μετά το τριακοστό λεπτό να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν είχε σε καλή μέρα τον Αλμπάνη κι αυτό δεν επέτρεψε στους φιλοξενουμένους να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Από τη στιγμή που η ομάδα του Παράσχου δεν πήρε αυτά που περίμενε από τον καλύτερό της παίκτη, ήταν πολύ δύσκολο να ελπίζει σε ανατροπή.

Τα πράγματα μάλιστα έγιναν πολύ πιο δύσκολα για την Ελαφρά Ταξιαρχία (και πολύ πιο εύκολα για τον ΠΑΟΚ) στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ, ο Κονέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και ο ΠΑΟΚ μόλις είχε κλειδώσει το ματς.

Το σκηνικό του δεύτερου μέρους είχε ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Η αρχή έγινε με το τετ α τετ του Πέλκα στο 46′ αλλά είχε και ο Απόλλων τη δική του μεγάλη φάση με το δοκάρι του Ναδάλες στο 58′. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε διαχείριση δυνάμεων μετά το 60′, έχοντας υπέρ της το 2-0 από το πρώτο μέρος και ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια εύκολη νίκη. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με σκόρερ τον Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος πλάσαρε εύστοχα τον Χουάντερσον στο 92′ διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της ΑΕΚ στη Λάρισα και έχει πλέον δύο βαθμούς διαφορά από την Ενωση.

ΠΑΟΚ: (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (87′ Σάκχοφ), Κάμπος (77′ Λημνιός), Μακ, Πέλκας (81′ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς.

Απόλλων Σμύρνης: (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον. Κούρος (66′ Χουάρες), Μπαρτολίνι, Ζησόπουλος, Στάθης, Τσουκαλάς (74′ Μενδρινός), Κοντοές, Ναδάλες, Κονέ, Ντεβέσα (80′ Αλίνοβιτς), Αλμπάνης.