Στην αξέχαστη ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» η σκηνή στο φινάλε είναι και η πιο δυνατή. Σχεδόν όλοι οι μαθητές ανεβαίνουν στα θρανία για να αποχαιρετήσουν με τον δικό τους τρόπο τον καθηγητή Τζον Κίτινγκ (που ενσάρκωνε μαεστρικά ο Ρόμπιν Ουίλιαμς), ο οποίος τους είχε διδάξει με μια διαφορετική νοοτροπία διδασκαλίας που άγγιζε περισσότερο την ψυχή τους και αναδείκνυε το ταλέντο τους.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θυμίζει τον κινηματογραφικό καθηγητή. Διότι πρώτα απ’ όλα συναναστρέφεται όλο και περισσότερους νεαρούς άντρες στον Παναθηναϊκό αλλά συνάμα προσπαθεί να τους κάνει να παίξουν για αυτούς και να βγάλουν το ταλέντο τους, χωρίς να επηρεάζονται από το πολύ σκληρό (είναι αλήθεια) περιβάλλον γύρω από την ομάδα που είναι πολύ εύκολο να απογοητεύσει τον κάθε παίκτη. Στο 4-0 κόντρα στην Κέρκυρα, οι Πράσινοι έκαναν την πιο μεστή και παραγωγική τους εμφάνιση και για πρώτη φορά εφέτος πέτυχαν πάνω από δύο γκολ και χωρίς μάλιστα να χρειαστούν αυτογκόλ ή πέναλτι (ο διαιτητής Γιώργος Μπλάνας τού στέρησε πάντως δύο που θα κέρδιζε ο Βιγιαφάνιες για χέρι αντιπάλου και για ανατροπή του). Και όλα αυτά έχοντας στη σύνθεση της ομάδας (που έπαιζε χωρίς κλασικό σέντερ φορ) 20χρονα παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία του συλλόγου.

Ο Χρήστος Δώνης (ο μεγαλύτερος από αυτούς, στα 24) έπαιξε και πάλι ως επιθετικός και αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα πετυχαίνοντας το 1-0 (16′) στο ωραιότερο γκολ (λόγω του συνδυασμού Βιγιαφάνιες και Χατζηγιοβάνη προτού φτάσει η μπάλα στον σκόρερ) του παιχνιδιού. Ο 20χρονος μέσος Τάσος Χατζηγιοβάνης ήταν όλα τα λεφτά, ενώ ως αλλαγές μπήκαν και ο Πασχάλης Στάικος και ο Χρήστος Κουντουριώτης ανεβάζοντας τον αριθμό των νέων από την ακαδημία που έπαιξαν στους τέσσερις. Αυτά τα παιδιά (και άλλα που ήταν στον πάγκο ή έχουν παίξει) είναι η πιο φωτεινή αχτίδα τον τελευταίο καιρό στη μουντή ατμόσφαιρα που επικρατεί στον σύλλογο.

«Χρειαζόμαστε κάποιους παίκτες, γιατί μπορεί να υπάρχουν τα προβλήματα αλλά κάθε Κυριακή όταν μπαίνουμε στο γήπεδο, εκεί κρινόμαστε σαν Παναθηναϊκός» επέμεινε και πάλι ο τεχνικός του Τριφυλλιού (που γνώρισε εκ νέου την αποθέωση), ο οποίος ευτύχησε να έχει τον… Μπεργκ της σημερινής εποχής (ως κλάση ποδοσφαιριστή και όχι ως θέση), τον Λούκας Βιγιαφάνιες.

Ο Αργεντινός έκανε τα πάντα εκτός από το να σκοράρει. Δηλαδή το έκανε και αυτό αλλά ο Δώνης (ήταν οφσάιντ) του στέρησε το να μετρήσει το γκολ. Στο 70′ και στο 90′ δημιούργησε άλλα δύο γκολ για Λουντ (3-0) και Αλτμαν (4-0) αντίστοιχα ενώ το 2-0 είχε κάνει ο Γιόχανσον στο 33′.

Η Κέρκυρα για ένα ακόμα παιχνίδι δέχτηκε τρία γκολ και άνω και λογικά ο προπονητής της Σάκης Τσιώλης προβληματίζεται μία εβδομάδα πριν από τον «τελικό» με τον Πλατανιά.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κουρμπέλης, Ινσούα, Τζανδάρης (57′ Στάικος), Λουντ, Χατζηγιοβάνης (80′ Κουντουριώτης), Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Δώνης (82′ Αλτμαν).

Κέρκυρα: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Ιωάννου, Γκράσι, Επστάιν, Κ. Ντιόγκο (57′ Μυτίδης), Γρομητσάρης, Σιόντης, Ρόλε (46′ Μπαλάφας), Παμλίδης, Τουράμ (71′ Αρτυματάς).