Ο Ράφα Ναδάλ δείχνει ότι θα συνεχίσει και στο 2018, όπως ολοκλήρωσε την περυσινή χρονιά. Ο ισπανός τενίστας, μπορεί να πιέστηκε από τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτζμαν, να χρειάστηκε τρεις ώρες και 51 λεπτά για να επικρατήσει με 6-3, 6-7, 6-3, 6-3, ωστόσο παραμένει ανταγωνιστικός και φιλόδοξος για τη συνέχεια του Οπεν της Αυστραλίας.

«Σε τέτοια μεγάλα τουρνουά δεν μπορείς να περιμένεις εύκολα παιχνίδια. Φυσικά, είναι καλύτερο να νικάς σε δύο ώρες, αντί σε τέσσερις, αλλά για εμένα ήταν ένα καλό τεστ. Εμεινα αρκετές ώρες στο γήπεδο και ο αντίπαλός μου με πίεσε αρκετά. Ετσι, παίρνεις πολλά θετικά από ένα τέτοιο παιχνίδι και αποκτάς αυτοπεποίθηση», είπε ο Ναδάλ ο οποίος είχε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο πριν ταξιδέψει στη Μελβούρνη. Στον προημιτελικό ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει το Νο6 στον κόσμο, κροάτη Μαρίν Τσίλιτς (6-7, 6-3, 7-6, 7-6 τον Ισπανό Μπούστα).

Στο μεγάλο χτεσινό παιχνίδι, ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ απέκλεισε τον Νικ Κύργιο με 7-6, 7-6, 4-6, 7-6 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που είχε διάρκεια τρεις ώρες και 30 λεπτά. Ο βούλγαρος αθλητής ήταν απίστευτα ψύχραιμος στα τρία τάι-μπρεκ, ενώ έκανε 26 αβίαστα λάθη έναντι 55 του Κύργιου. Στην προημιτελική φάση θα αντιμετωπίσει τον 23χρονο Βρετανό Κάιλ Εντμουντ (Νο 49 στον κόσμο).

Αποκλείστηκε ο Κύργιος

Στο μεταξύ, ο τρόπος που αντιμετώπισε ο 20χρονος Γερμανός Αλεξ Σβέρεφ τον αποκλεισμό του στον τρίτο γύρο από τον Νοτιοκορεάτη Χίον Τσάνγκ φαίνεται πως συγκίνησε τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος βλέποντάς τον σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση στα αποδυτήρια έσπευσε να τον βοηθήσει: «Του μίλησα για τη δική μου εμπειρία, όταν αγωνίστηκε σε ηλικία 22 χρονών στα προημιτελικά. Του είπα πως δεν πρέπει να πηγαίνει ακόμα στα Γκραν Σλαμ με στόχο τον τίτλο. Βήμα, βήμα, ένας στόχος τα προημιτελικά, άλλος τα ημιτελικά», είπε Φέντερερ. Στις γυναίκες, στην προημιτελική φάση είναι ήδη η Καρολίν Βοσνιάκι (Νο 2), μετά το 6-3,6-0 επί της Σλοβάκας Ριμπαρίκοβα και στη συνέχεια θα αγωνιστεί με την Ισπανίδα Κάρλα Σουάρες Ναβάρο. Σημειώνουμε ότι εκτός διοργανωσης έχει τεθεί η Μαρία Σαράποβα καθώς αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο από τη Γερμανίδα Αντζελίκ Κέρμπερ (6-1, 6-3).