Ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League, και συνεχίζει την προσπάθεια του για την κατάκτηση του εφετινού τίτλου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν σαφώς ανώτερη από τον αντίπαλο της και πήρε τα νίκη με τα γκολ των Μακ (27′), Κονέ (45’+-αυτογκόλ) και Πρίγιοβιτς (90’+). Να σημειωθεί πως ο Απόλλωνας αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ναδάλες, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, στο 84ο λεπτό.

Από τα πρώτα λεπτά ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ ο Απόλλωνας είχε «οχυρωθεί» στα μετόπισθεν για να προφυλάξει την άμυνα του. Στο 5ο λεπτό δημιουργήθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Μακ έκανε το γύρισμα παράλληλα με την εστία, ο Πέλκας προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Τσουκαλάς έδιωξε πάνω στην γραμμή και στη συνέχεια ο Μπαρτολίνι απομάκρυνε σε κόρνερ.

Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε στο 27′, όταν ο Τσουκαλάς έκανε το λάθος στον άξονα, ο Πρίγιοβιτς έκλεψε την μπάλα και έκανε την κάθετη πάσα, με τον Μακ να προλαβαίνει την καθυστερημένη έξοδο του Χουάντερσον και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ξεσηκώνοντας τις κερκίδες της Τούμπας. Ο «δικέφαλος» συνέχισε να πιέζει και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ με τον Κονέ να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!

Στοπ β’ μέρος δεν άλλαξε το αγωνιστικό σκηνικό. Στο 46ο λεπτό, μάλιστα, ο Μαουρίσιο έκανε ωραία κάθετη στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, που είχε ανέβει στην σέντρα, ο Πέλκας βγήκε απέναντι από τον Χουάντερσον αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ.

Στο 56′ ο Απόλλωνας έφθασε κοντά στο γκολ, όταν ο Βαρέλα έκανε κακή εκτίμηση της φάσης, με την μπάλα να περνάει και να φτάνει στον Ναδάλες, ο οποίος έκανε το βολέ από τα όρια της περιοχής αλλά για κακή του τύχη βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και να πιέζει την άμυνα του Απόλλωνα και στις καθυστερήσεις ο Πρίγιοβιτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Μεσσηνίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Λημνιό – Κοντοέ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (87′ Σάκχοφ), Κάμπος (77′ Λημνιός), Πέλκας (82′ Ελ Καντουρί), Μακ, Πρίγιοβιτς.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Στάθης, Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι, Κούρος (66′ Χουάρες), Κοντοές, Τσουκαλάς (74′ Μενδρινός), Κονέ, Ναδάλες, Ντεβέσα (81′ Αλίβοντιτς), Αλμπάνης.