Πρεμιέρα με το δεξί πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στη Β’ προκριματική φάση της Ευρωλίγκας Γυναικών στο πόλο επικρατώντας με 10-7 της πρωταθλήτριας Ιταλίας Πάντοβα στο κολυμβητήριο του Πειραιά .

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη πήρε την πρώτη του νίκη στον Α’ Όμιλο σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι μέχρι την τελευταία περίοδο. Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 4-4 και την Τσουκαλά να ισοφαρίζει στα 19» πριν την εκπνοή, ενώ στο δεύτερο οι δυο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι (5-5). Το τρίτο οκτάλεπτο είχε ξανά εκατέρωθεν εναλλαγές στο σκορ, με την Πάντοβα να φτάνει στο 7-7 και τον Ολυμπιακό να ξαναπαίρνει το προβάδισμα με την Ασημάκη. Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός με όπλο την καλή του άμυνα και την εξαιρετική Διαμαντοπούλου δεν δέχθηκε γκολ, πέτυχε δύο ακόμη και έφτασε στο τελικό 10-7.

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 1, Έγκενς 1, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 3, Πλευρίτου Μ., Έμολο 2, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Πάντοβα (Αλμπέρτο Τρεβιζάν): Τεάνι, Μπαρζόν 2, Σαβιόλι, Γκοτάρδο 1, Κεϊρόλο 1, Κασόν 1, Μίλλο, Ντάριο, Σόχι, Τσιαπίνι, Νέντσα, Τίελμαν 2, Τζιακόν

Ηττα της Βουλιαγμένης

Κάποια κενά διαστήματα κόστισαν στη Βουλιαγμένη την ήττα με 12-8 από την Ουίπεστ στη Βουδαπέστη, στην πρεμιέρα του Γ΄ ομίλου της Β΄ προκριματικής φάσης της Euroleague γυναικών στο πόλο. Η ελληνική ομάδα δέχθηκε δύο γκολ στα τελευταία 28΄΄ της πρώτης περιόδου (3-1) και βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, με την κάτοχο του LEN Trophy να ξεφεύγει στη συνέχεια 4-1 και 7-3. Η Βουλιαγμένη δεν παράτησε το παιχνίδι, μείωσε σε 8-6 και 10-8, στα μέσα της τελευταίας περιόδου, αλλά το γκολ της Τσαμπάι στην επόμενη επίθεση της ουγγρικής ομάδας ανέκοψε την ελληνική αντεπίθεση και το μεγάλο αστέρι της Ουίπεστ, η Αμερικανίδα Μάγκι Στέφενς, διαμόρφωσε το τελικό 12-8 με το τέταρτο προσωπικό της τέρμα.

Ο ΝΟΒ συνεχίζει τις υποχρεώσεις του το Σάββατο (20.45 ) απέναντι στην επίσης ουγγρική Βασούτας, ενώ την Κυριακή (21/1, 12:00) θα συγκρουστεί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Κίνεφ Κίρισι. Την πρόκριση για τα προημιτελικά παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου.

ΟΥΙΠΕΣΤ: Στέφενς 4, Κέστελι 3, Παρκς 2, Σέβενιχ 2, Τσαμπάι

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Χυδηριώτη 2, Ξενάκη 2, Κούλχαας 2, Πάτρα, Διαμαντοπούλου