Στο στόχαστρο της οικονομικής αστυνομίας της Ιταλίας, καταλήγει η αγορά της Ιντερ από τον Ινδονήσιο επιχειρηματία, Ερικ Τοχίρ για εικαζόμενες παρατυπίες. Μετά τις έρευνες για τη Μίλαν και το «πέρασμά» της στους Κινέζους, έφτασε η σειρά της Ιντερ να «υποστεί» μια σειρά από ελέγχους για τα 79 εκατομμύρια, που ο μεγιστάνας από την Τζακάρτα, έδωσε, από το 2013 μέχρι το τέλος του 2015, για να αγοράσει τους «νερατζούρι» από την οικογένεια Μοράτι. Διεξάγεται έρευνα, όπω αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Stampa για να διαπιστωθεί εάν παραβιάστηκε ο νόμος 231 του 2007, δηλαδή να επαληθευτεί η νόμιμη προέλευση των χρημάτων που χρησιμοποίησε ο Τοχίρ.

Το κίνητρο της οικονομικής αστυνομίας είναι το ίδιο με εκείνο στις 5 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, που οδήγησε στις έρευνες για την πώληση της Μίλαν στον Κινέζο επιχειρηματία, Λι Γιονγκονγκ.

Τον Ιούνιο του 2016, τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος, ο Τοχίρ πούλησε την πλειοψηφία του συλλόγου στην Suning, διατηρώντας μερίδιο 30%. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η συναλλαγή, μέσα σε διάστημα τριών ετών, εξασφάλισε ένα σημαντικό κέρδος από τον Τοχίρ, σε σύγκριση με την αρχική επένδυση.