Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν διαφυγόντα κέρδη. Στον Παναθηναϊκό όμως θα μετρίαζε έστω τη ζημιά. Το ποσό των 400.000 ευρώ που πρόσφερε ο ΠΑΟΚ για τον Ροντρίγκο Μολέντο –πριν αποσύρει το ενδιαφέρον του ο Δικέφαλος –θα παρείχε τη δυνατότητα στο Τριφύλλι να αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία σε διακανονισμούς.

Γιατί επ’ ουδενί οι 400.000 δεν επαρκούν για την εξυγίανση. Πόσω μάλλον τα μισά χρήματα που θα καταβάλει πλέον στην καλύτερη περίπτωση η Ιντερνασιονάλ για τον επαναπατρισμό του βραζιλιάνου στόπερ. Από 100.000 έως 200.000 ευρώ αναμένεται να κυμανθεί η προσφορά της «Κολοράντο».

Δεν είναι και μικρό το ψαλίδι για τον Παναθηναϊκό σε σχέση με την πρόταση του ΠΑΟΚ. Κι όλα αυτά ενώ η ΠΑΕ έχει μπροστά της εβδομάδα εκδικάσεων. Αλλες δικαστικές υποθέσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο χωρίς να έχουν επιδικαστεί ποσά (Γιώργος Κουτρουμπής, Νίκλας Χουλτ), άλλες είναι προχωρημένες και απειλούν να σφίξουν τη θηλιά με αφαίρεση βαθμών (Ράσμους Τελάντερ, Στάθης Ταυλαρίδης, Σεμπάστιαν Λέτο, Μίκαελ Εσιέν, Τοτσέ).

Παράλληλα, εκκρεμεί η απόφαση για τις δόσεις αποπληρωμής του Γενς Βέμερ για ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ.

Ο Ουζουνίδης

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του στην κάμερα της Nova ο Μαρίνος Ουζουνίδης συνέχισε να βγάζει τα εσώψυχά του.

«Οταν ήρθα στον Παναθηναϊκό δεν ήταν φιλοδοξία μου να σώσω τις ηλιθιότητες των προηγούμενων χρόνων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας δε την τωρινή κατάσταση ανέφερε ότι «ο Παναθηναϊκός είναι σε διαδικασία πτώχευσης. Αυτό που κάνεις για να συντηρηθείς είναι να πουλάς. Οπως σε ένα σπίτι πουλάς την τηλεόραση, τον καναπέ και κάθεσαι στο πάτωμα. Δεν είναι πωλήσεις αυτό που κάνουμε, είναι αποχωρήσεις. Δεν εισπράττουμε. Υπάρχει από πίσω ένας λαός που υποφέρει. Εμείς υποφέρουμε από μέσα. Είμαστε η μοναδική ομάδα που μόνο φεύγουν οι παίκτες. Πρέπει να είναι κάποιος χαζός για να μη βλέπει την κατάσταση. Εγώ περιμένω ακόμα πιο δύσκολα να έρθουν».

n Μεταγραφικά σενάρια κυκλοφορούν για τον Νούνο Ρέις από Ισράηλ (Ασντόντ) μέχρι Ολλανδία, ενώ παραμένει νοκάουτ με σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών ο Γκιγέρμο Μολίνς.