Μια άκρως ενδιαφέρουσα εξέλιξη από χθες στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Και δύο εκπλήξεις σε μερικές ώρες που δίνουν την αίσθηση πως οι Ερυθρόλευκοι γέμισαν ακόμη περισσότερο το οπλοστάσιό τους με θέα στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Οι πρωταθλητές ανακοίνωσαν την απόκτηση του τερματοφύλακα Ιβιτσα Ιβουσιτς, ενώ έκαναν γνωστό πως με πρωτοβουλία του Οσκαρ Γκαρσία υπολογίζεται και πάλι ο Μεχντί Καρσελά. Ο μαροκινός winger ο οποίος ήταν ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που είχαν «κοπεί» στις αρχές Δεκεμβρίου (4/12 μαζί με Καπίνο, Ζντιέλαρ, Μίλιτς), όταν ακόμη προπονητής της ομάδας ήταν ο Τάκης Λεμονής. Ο 29χρονος είχε ώς τότε 16 συμμετοχές (1 γκολ, 1 ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις, χωρίς να δικαιολογεί το «κάνω τη διαφορά» προφίλ που τον έφερε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Παρά ταύτα, δεν είχε υποπέσει σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα, δεν είχε δώσει δικαιώματα με τη συμπεριφορά του. Την Τρίτη λοιπόν ο Οσκαρ Γκαρσία σε μια κουβέντα που είχε με τη διοίκηση υποστήριξε πως ο Μαροκινός «είναι καλός ποδοσφαιριστής και κρίμα να φύγει με αυτόν τον τρόπο». Ετσι, χθες ο Καρσελά πήρε κανονικά μέρος στο πρόγραμμα προπόνησης της ομάδας. Η εναρμόνισή του με το ρόστερ ανεβάζει τον αριθμό των διαθέσιμων εξτρέμ σε πέντε (Μιραλάς, Μάριν, Σεμπά, Πάρντο), άρα η θέση αυτή θεωρητικά «έκλεισε» για τους πρωταθλητές που λογικά δεν θα αποκτήσουν άλλον ακραίο μέσα στον Ιανουάριο. Για τον 21χρονο Βούλγαρο Κίριλ Ντεσπόντοφ της ΤΣΣΚΑ Σόφιας έχουν δείξει ενδιαφέρον, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται πρόκειται για υπόθεση που, εάν και εφόσον, θα βρει εφαρμογή από το καλοκαίρι.

Στην Ιντερ 15 ετών

Και ο Ιβιτσα Ιβουσιτς: όνομα – έκπληξη με την υπογραφή του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο 23χρονος –διεθνής με τις μικρές Εθνικές –κροάτης πορτιέρο ανακοινώθηκε χθες επίσημα και μαζί με τους Προτό και Χουτεσιώτη συμπληρώνει την τριάδα των τερματοφυλάκων. «Γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Πρωτίστως ο στόχος μου είναι να δουλέψω και να προπονηθώ σκληρά και να ανταποδώσω την ευκαιρία που μου δίνεται να είμαι εδώ! Θα δώσω το 100% των δυνάμεών μου» υποσχέθηκε ο γεννημένος την 1η Φεβρουαρίου 1995 στη Ριέκα. Ο νεαρός πορτιέρο το καλοκαίρι του 2009, στα 15 του, βρέθηκε στην Ιντερ, «όπου έμαθα πολλά από Σέζαρ και Χαντάνοβιτς»! Στους Νερατζούρι αγωνίστηκε στα μικρά τμήματα, ενώ δόθηκε και δύο φορές δανεικός (Σερένο, Πράτο). Το καλοκαίρι του 2015 η Ιστρα 1961 τον επαναπάτρισε. Το συμβόλαιό του έληγε σε έξι μήνες, με τον ύψους 1,95 μέτρων κίπερ να έχει αγωνιστεί φέτος 15 φορές και να έχει δεχθεί 20 γκολ, ενώ αφήνει την Ιστρα έπειτα από συνολικά 44 εμφανίσεις.

Για στόπερ

Αν τελείωσαν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου για τους πρωταθλητές; Εχουν δύο εβδομάδες μπροστά. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι αν οι Πειραιώτες κάνουν κάποια κίνηση, θα είναι για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Και μιας και μιλάμε για στόπερ, ρεπορτάζ στο Βέλγιο αποκαλύπτουν την πρόθεση της Σταντάρ Λιέγης να πληρώσει τη ρήτρα ύψους 1,8 εκατ. ευρώ προκειμένου να αγοράσει τα δικαιώματα του Κωνσταντίνου Λαΐφη, τον οποίο έχει δανειστεί από τον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι του 2016.

ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ

Στέλνουν Βίλοτιτς στο Λιμάνι

Χθεσινοβραδινό δημοσίευμα στη Σερβία («Blic») αναφέρει πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε τελικές διαπραγματεύσεις (!) με τον διεθνή κεντρικό αμυντικό Μίλαν Βίλοτιτς – τον 31χρονο αρχηγό της Γκρασχόπερς, το συμβόλαιο του οποίου τελειώνει το καλοκαίρι με τους Ελβετούς. «Η σερβική παροικία του Ολυμπιακού σύντομα θα μεγαλώσει, μιας και οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται σε τελικές διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Βίλοτιτς» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ τους.