Σαν τον Οδυσσέα που θαλασσοδερνόταν, χρειαζόταν να τα βάζει με θεούς και δαίμονες και να παλεύει με τέρατα, ομοίως και του Παναθηναϊκού του λαχαίνει ο κλήρος μέσα σε 48 ώρες να επιδίδεται σε ασκήσεις θάρρους και να τα βλέπει όλα!

Πράγματι, βλέπει δυο πρώην δικούς του προπονητές (Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης), έναν παίκτη που προσπάθησε να ντύσει στα πράσινα (Κώστας Σλούκας) και την πιο ζόρικη συστάδα αγώνων της σεζόν: προχθές με τη Φενέρμπατχσε στην Πόλη, απόψε (21:15) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, τουτέστιν στέκεται απέναντι στις τελευταίες δυο πρωταθλήτριες Ευρώπης, οι οποίες τυγχάνει κιόλας να είναι οι πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη δυναμική τους και στην πίεση που ασκούν…

Σαν να λέμε από τη Σκύλλα του Βοσπόρου στη Χάρυβδη του Μόσχοβα!

Προχθές βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω οι καινούργιοι Διόσκουροι της εθνικής ομάδας και απόψε ο Νικ Καλάθης αφήνει πίσω του τον Σλούκα και θα επιδιώξει μαζί με τους υπόλοιπους πράσινους συμπολεμιστές του να αναχαιτίσει τον κόκκινο στρατό!

Ο πρώτος πασέρ της Ευρωλίγκας που βρίσκεται στο πιο φωτεινό φεγγάρι της καριέρας του θα συναντήσει στα χωρικά ύδατά του τρεις γκαρντ που αποτελούν τον βαρύ οπλισμό τη ΤΣΣΚΑ: τον Γάλλο Νάντο Ντε Κολό, τον Ισπανό Σέρχιο Ροντρίγκεθ και τον Αμερικανό Κόρι Χίγκινς, γιο του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού (1992-93) Ροντ Χίγκινς και βαφτισιμιό του Μάικλ Τζόρνταν!

Εκτός από all time classic το αποψινό ματς μοιάζει βγαλμένο από το Ηall of Fame, υπό την έννοια ότι αναμετρώνται δυο ομάδες που έχουν κατακτήσει 13 τρόπαια της Ευρωλίγκας, εκ των οποίων δύο κρίθηκαν στους μεταξύ τους τελικούς (ΟΑΚΑ/2007, Βερολίνο/2009) και ένα φιλτραρίστηκε σε ημιτελικό (Παρίσι/1996).

Μετά τη διπλή (ελέω της απώλειας της διαφοράς) ήττα από τη Φενέρμπαχτσε, ο Παναθηναϊκός (12-6) νιώθει ξανά τη θαλπωρή του σπιτιού του: εκεί όπου στους τελευταίους 39 αγώνες έχει γνωρίσει μόνο 6 ήττες, χωρίς καμιά από αυτές να προέρχεται από τους αποψινούς επισκέπτες του, οι οποίοι οδηγούν την κούρσα (14-4), διαθέτουν την πιο παραγωγική επίθεση (90.3) και το υψηλότερο ranking (105.8), ανοίγουν το γήπεδο στον αιφνιδιασμό και προχθές το βράδυ έβαλαν 110 πόντους και γάζωσαν με 18 τρίποντα την Εφές.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού εξέφρασε τα παράπονά του για τη διαιτησία κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Το μπάσκετ, ειδικά όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, είναι ένα άθλημα που δυστυχώς πλέον βασίζεται όλο και περισσότερο στο λεγόμενο physical game.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να ξεφεύγουν φάσεις από τους διαιτητές. Ο προβληματισμός μου είναι ότι ξεφεύγουν κατ’ επανάληψη και κατά συρροή εις βάρος του Παναθηναϊκού.

Είμαι βέβαιος ότι στα υψηλά κλιμάκια της διοργανώτριας αρχής έχει υπάρξει προβληματισμός και θα τιμωρήσει παραδειγματικά τους υπαίτιους γι’ αυτά τα συνεχή κρούσματα αδικίας…».