Στη θέση του κεντρικού αμυντικού συνηθίζεται να έχουν πλεόνασμα λύσεων οι ομάδες, καθότι επιστρατεύονται σε κάθε ματς μίνιμουμ δύο παίκτες.

Στον Παναθηναϊκό, ωστόσο, ο αριθμός ξεφεύγει από τα ειωθότα. Οι στόπερ έχουν κάνει… παρέλαση. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει χρησιμοποιήσει επτά ποδοσφαιριστές στο κέντρο της άμυνας σε 17 αγωνιστικές, με new entry τον Βαγγέλη Οικονόμου.

Κι επειδή βρισκόμαστε στα μισά της περιόδου δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ούτως ή άλλως αξιομνημόνευτο νούμερο που προέκυψε από τις συμμετοχές (πέραν του νεοαποκτηθέντος) των Ροντρίγκο Μολέντο, Γιώργου Κουτρουμπή, Δημήτρη Κολοβέτσιου, Δημήτρη Κουρμπέλη, Τάσου Αυλωνίτη και Στέφανου Ευαγγέλου.

1. ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΜΟΛΕΝΤΟ. Ο βραζιλιάνος αμυντικός αποτέλεσε σημείο αναφοράς. Δύναμη, ορμή, ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς, στυλ aggressive. Δεν είναι τυχαίο ότι βγήκε στη βιτρίνα προς πώληση. Μοιάζει, πάντως, με ειρωνεία της ιστορίας ότι η πιο πρόσφατη από τις οκτώ συμμετοχές του στην τρέχουσα Σούπερ Λίγκα ήταν το βαρύ κι ασήκωτο 4-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ. Στις 10 Δεκεμβρίου 2017 γράφτηκε ο αγωνιστικός επίλογος στην πράσινη θητεία του Γιώργου Κουτρουμπή. Στην 158η συμμετοχή του με το Τριφύλλι (10η στο τρέχον πρωτάθλημα) στοχοποιήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του για την έκταση που έλαβε το σκορ στην Τούμπα. Ενημερώθηκε ότι τίθεται εκτός πλάνων –ύστερα από τεσσεράμισι χρόνια συνεργασίας –και αποχώρησε καταθέτοντας προσφυγή. Επαιξε αρκετές φορές και ως αμυντικός χαφ.

3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ. Δεν αποκτήθηκε ως παίκτης που θα πάρει… σπίτι του τη φανέλα του βασικού, ωστόσο ο Δημήτρης Κολοβέτσιος είναι δεύτερος σε συμμετοχές στον Παναθηναϊκό στη φετινή Σούπερ Λίγκα (πίσω μόνο από τον Ρόμπιν Λουντ). Αλλοτε αγωνίστηκε ως στόπερ, άλλοτε ως πλάγιος μπακ. Ακόμη και στην αριστερή πτέρυγα με ανάποδο πόδι!

4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ. Κλασικός διπλοθεσίτης του άξονα. Ο αρχηγός πλέον Δημήτρης Κουρμπέλης επιστρατεύεται και ως αμυντικός χαφ (τις περισσότερες φορές) και ως στόπερ στον Παναθηναϊκό. Προσφέρει μάλιστα στον προπονητή του την ευελιξία της αλλαγής ρόλου και στη διάρκεια του ίδιου αγώνα. Από τα ασημικά που έχουν απομείνει στο Τριφύλλι.

5. ΤΑΣΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην παράταση της μεταγραφικής περιόδου (που προβλέπεται για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές), ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Τάσο Αυλωνίτη. Ο άλλοτε στόπερ του Ολυμπιακού μετράει δύο συμμετοχές στο πρωτάθλημα και τέσσερις στο Κύπελλο. Πιο τραυματική ήταν η ήττα με 4-1 (σε χιονισμένο τερέν) στον δεύτερο τη τάξει θεσμό από τη Λαμία, με τον ίδιο να αντικαθίσταται στο 45′ με το σκορ στο 3-0.

6. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ. Το 2016-17 κατέγραψε στο ενεργητικό του οκτώ συμμετοχές στο πρωτάθλημα και τέσσερις στο Κύπελλο (όλες επί των ημερών του Μαρίνου Ουζουνίδη), αλλά την τρέχουσα σεζόν έχει περιοριστεί σε δύο εμφανίσεις. Στη Σούπερ Λίγκα έπαιξε μόνο απέναντι στον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο (0-0) στις 27 Αυγούστου και χρεώθηκε αποβολή στο 49′. Υστερα από αυτή την κόκκινη κάρτα έμοιαζε με τιμωρημένο… διαρκείας, αφού αγωνίστηκε μόνο στη νίκη με 1-2 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας στο Κύπελλο (24/10).

7. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής έπαιξε με το «καλησπέρα» σε δύο θέσεις. Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ξεκίνησε ως αριστερό μπακ στη Λιβαδειά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο (με την είσοδο του Ινσούα στο ματς) μετατέθηκε στο κέντρο της άμυνας.