Θρίλερ για την Τσέλσι που χρειάστηκε τα πέναλτι για να αποκλείσει τη Νόριτς και να συνεχίσει στο Κύπελλο Αγγλίας. Το πρώτο ματς είχε τελειώσει 0-0 και η Τσέλσι με το γκολ του Μπατσουαγί στο 55′ κρατούσε την πρόκριση.Στο 90+4’ οι «μπλε» υπέστησαν «έμφραγμα», αφού ο Λουίς ισοφάρισε και έστειλε την αναμέτρηση στην παράταση, η οποία δεν ανέδειξε νικητή και το ματς κρίθηκε στα πέναλτι, ενώ η Τσέλσι είχε μείνει με εννέα παίκτες (δεύτερη κίτρινη, Πέδρο και Μοράτα) τα τελευταία λεπτά της παράτασης.

Στη διαδικασία των πέναλτι η Τσέλσι πήρε την πρόκριση με τον Καμπαγιέρο να αποκρούει την πρώτη εκτέλεση των φιλοξενούμενων (του Ολιβέιρα) και τους συμπαίκτες του να έχουν «5 στα 5».

Την πρόκριση στους «32» του κυπέλλου Αγγλίας πανηγύρισαν Γουίγκαν και Σουόνσι, οι οποίες εκμεταλλεύτηκαν τον παράγοντα έδρα. Η Σουόνσι έκαμψε την αντίσταση της Γουλβς και επικράτησε δύσκολα με 2-1. Ο Αγιού στο 11′ έκανε το 1-0, αλλά ο Γιότα στο 66′ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μπόνι στο 69′.

Η Γουίγκαν νίκησε 3-0 την Μπόρνμουθ με τους Μόρσι (9′), Μπερν (73′) και Ελντερ (76′) να χρίζονται σκόρερ.