Οταν γεννήθηκε η Μάρτα Κόστιουκ, ο Ιβο Κάρλοβιτς είχε συμπληρώσει ήδη δύο χρόνια ως επαγγελματίας τενίστας. Η καταπληκτική 15χρονη από την Ουκρανία και ο 39χρονος Κροάτης ήταν χωρίς αμφιβολία τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στη χθεσινή αγωνιστική ημέρα του Οπεν της Αυστραλίας στη Μελβούρνη.

Και οι δύο συνεχίζουν στον τρίτο γύρο με την Κόστιουκ να είναι η νεαρότερη σε ηλικία στα τελευταία 20 χρόνια της διοργάνωσης, ενώ ο Κάρλοβιτς έγινε ο μεγαλύτερος από το 1978 και τον Κεν Ρόσγουελ.

Η Μάρτα Κόστιουκ απέκλεισε την Ολίβια Ρογκόφσκα με 6-3, 7-5 και επανέλαβε κάτι που είχε πετύχει σε ηλικία επίσης 15 ετών, το 1997, η Μιρχάνα Λούσιτς – Μπαρόνι. Να προκριθεί δηλαδή στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης. Μέχρι χθες η 15χρονη Μάρτα είχε στον κουμπαρά της κάτι παραπάνω από 6.700 δολάρια. Με την είσοδό της στον τρίτο γύρο το ποσό ξεπέρασε τα 100.000!

«Ηδη έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου, πώς θα διαθέσω δηλαδή αυτά τα χρήματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα πάρω δώρα για όλα τα μέλη της οικογένειάς μου, τα οποία είναι πολλά. Φυσικά θα πάρω κάτι και για εμένα», είπε η Κόστιουκ, η οποία θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τη συμπατριώτισσά της Ελίνα Σβιτόλινα, ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Πάντως, στη Μελβούρνη έχει μαζί της και τη μητέρα της η οποία ελέγχει απόλυτα τις κινήσεις της. Μετά τον αγώνα, φρόντισε να πάρει το κινητό τηλέφωνο της κόρης της: «Μου είπε, άφησε το τηλέφωνο για να φας σωστά»!

Ο πανύψηλος (2,11 μ.) Ιβο Κάρλοβιτς γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1979 στο Ζάγκρεμπ. Οι αντοχές του, όπως έδειξε χθες, είναι ακόμα πολλές. Χρειάστηκε τέσσερις ώρες και 33 λεπτά για να αποκλείσει τον Σουγκίτα από την Ιαπωνία (7-6, 6-7, 7-5, 4-6, 12-10) και είχε 53 άσους! Ο Κάρλοβιτς είναι συνηθισμένος από τόσο μεγάλα σε διάρκεια παιχνίδια, καθώς και πέρυσι είχε ανάλογο μαραθώνιο στον πρώτο γύρο κόντρα στον Οράσιο Σεμπάλος. Είχε επικρατήσει μάλιστα στο πέμπτο σετ με 22-20.

«Είμαι κουρασμένος, αλλά πολύ χαρούμενος. Μ’ αρέσει αυτό που κάνω και για αυτό είμαι ακόμα εδώ. Θα δούμε για πόσο ακόμα θα συνεχίσω» είπε ο Κροάτης με το καταπληκτικό σερβίς. Επόμενος αντίπαλός του είναι ο 33χρονος Ιταλός Αντρέα Σέπι.

Στον τρίτο γύρο συνεχίζουν επίσης ο Ράφα Ναδάλ (6-3, 6-4, 7-6 τον Αργεντινό Λεονάρντο Μάγερ) και ο Νικ Κύργιος (7-5, 6-4, 7-6 τον Βίκτορ Τροΐτσκι).