Ο διάλογος μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας δείχνει ότι φέρνει θετικά αποτελέσματα στις σχέσεις των δύο χωρών, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της δεύτερης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου μήνα (9-25/2) στην Πιονγκτσάνγκ.

Τα μέλη των επιτροπών των δύο χωρών που συναντήθηκαν στην παραμεθόρια πόλη Πανμουντζόμ συμφώνησαν η Νότια και η Βόρεια Κορέα να δημιουργήσουν μια ενιαία γυναικεία ομάδα χόκεϊ επί πάγου και να πορευτούν μαζί, κάτω από κοινή σημαία, στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Αγώνων. Επιπλέον αποφασίστηκε ότι η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία θα αποτελείται συνολικά από 550 άτομα, αθλητές, προπονητές, γιατρούς και παράγοντες.

Ακόμη, μια αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας αναμένεται να επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Πιονγκτσάνγκ, 80 χιλιόμετρα από τα σύνορα των δύο χωρών, ενώ αθλητές της Νότιας Κορέας θα μπορούν να μεταβούν για προπονήσεις στο βορρά, στο σταθμό Μασικριόνγκ.

Το Σάββατο, εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν στη Λοζάνη, στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), για να συζητήσουν τους τρόπους συμμετοχής τους στη διοργάνωση και να επικυρώσουν τη συμφωνία τους.

Οι δύο χώρες, οι οποίες είναι επίσημα ακόμα σε πόλεμο, έχουν ήδη παρελάσει μαζί στις τελετές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 στο Σίδνεϊ, του 2004 στην Αθήνα και του 2006 στο Τορίνο.Η Βόρεια Κορέα είχε μποϊκοτάρει, πάντως, τους Θερινούς Ολυμπιακούς της Σεούλ το 1988.