Η πρόθεση της ΑΕΚ να «δέσει» με νέα συμβόλαια τους Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και Αντρέ Σιμόες είναι δεδομένη, με τις δύο υποθέσεις να έχουν ήδη προχωρήσει σημαντικά. Η Ενωση έχει συμφωνήσει ουσιαστικά με τον ουκρανό στόπερ για νέο συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, προχωρώντας μέσα στις επόμενες μέρες τις επαφές, ώστε να κλείσει και τυπικά το ζήτημα. Με τον Τσιγκρίνσκι να υπογράφει το νέο του συμβόλαιο και να συνεχίζει στην ΑΕΚ μέχρι το 2020.

Πέρα από το θέμα του Τσιγκρίνσκι, στην πρώτη γραμμή βρίσκεται και εκείνο του Αντρέ Σιμόες. Για το οποίο επίσης οι εξελίξεις θα είναι άμεσες. Η ΑΕΚ αναμένεται στο προσεχές διάστημα να καθήσει στο ίδιο τραπέζι με την πλευρά του πορτογάλου χαφ, προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα και να συμφωνήσουν στην πρόωρη επέκταση της συνεργασίας τους.

Στις αρχικές επαφές έχει παρουσιαστεί μια μικρή διαφορά στο οικονομικό, που όμως δεν δείχνει ικανή να χαλάσει την τελική συμφωνία, η οποία όλα δείχνουν πως θα έρθει σύντομα. Κάτι που ενδεχομένως να προκύπτει και από το χθεσινό μήνυμα του Σιμόες μέσω των social media, στο οποίο ο παίκτης της ΑΕΚ σημείωνε με νόημα πως θα μείνει… εδώ.

Τη δεύτερη και πιθανότατα τελική της προσφορά προς την ΑΕΚ για τον Ογκνιέν Βράνιες ετοιμάζει η Αντερλεχτ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», οι Βέλγοι έχουν αποφασίσει να εντάξουν στο δυναμικό τους τον βόσνιο στόπερ και φέρονται έτοιμοι να ανεβάσουν την αρχική τους πρόταση, προκειμένου να αποσπάσουν το «ναι» της ΑΕΚ. Θυμίζουμε πως η πρώτη πρόταση της Αντερλεχτ για τον Βράνιες αφορούσε τον δανεισμό του παίκτη μέχρι το καλοκαίρι και την αγορά του στο τέλος της σεζόν, με το συνολικό ύψος της μεταγραφής να πλησιάζει τα 2 εκατ. ευρώ.