Πόσο ικανοποιημένος είναι ο Οσκαρ Γκαρσία από το επίπεδο του ερυθρόλευκου ρόστερ; Και κατ’ επέκταση, ποιοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι κερδισμένοι σε αυτό το πρώτο δεκαήμερο υπό τον νέο προπονητή; Δύο άκρως ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και κατ’ επέκταση δύο απαντήσεις που εν πολλοίς θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που οι πρωταθλητές θα πάρουν στο άλλο μισό του Γενάρη. Οσο δηλαδή το μεταγραφικό παράθυρο του χειμώνα είναι ακόμη ανοιχτό.

Τα είπαν

Χθες το μεσημέρι ο καταλανός τεχνικός, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ομάδας, είχε την ευκαιρία να κουβεντιάσει και με τους Καρεμπέ, Κοβάσεβιτς, που τρέχουν τον σχεδιασμό, και με τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι βέβαιο ότι η κουβέντα είχε χαρακτήρα μιας πρώτης αξιολόγησης και ίσως και κάτι παραπάνω. Βέβαιο έπειτα από δύο ματς και μια σειρά προπονήσεων στον Ρέντη.

Για να μην το κρατάμε όμως σε επίπεδο «γενικό». Ο Οσκαρ Γκαρσία είναι πολύ ευχαριστημένος με το υλικό που διαθέτει η ομάδα και ποιοτικά αλλά και ποσοτικά. Θεωρεί πως σύντομα θα μπορέσει να περάσει τη φιλοσοφία του, αλλά και να επέμβει στην ίδια την εικόνα. Ποδοσφαιριστές όπως ο Γκιγιόμ Ζιλέ, ο Ντιόγκο Φιγκέιρας, ο Φελίπε Πάρντο, ο Σεμπά έχουν ανεβάσει τις μετοχές τους σε σχέση με ό,τι ίσχυε πριν από ένα 10ήμερο. Μάλιστα για τον Φιγκέιρας –που είχε ήδη συμφωνήσει με την Μπράγκα και ήταν στην πόρτα της εξόδου –προκύπτουν ήδη δεύτερες σκέψεις. Να μείνει τουλάχιστον ώς τα τέλη του μήνα καθώς πλέον στο πρόγραμμα του Γενάρη είναι και ο πρώτος προημιτελικός με την ΑΕΚ (24/1) μιας και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Δεν αποκλείεται να παραμείνει ακόμη και ώς το τέλος της σεζόν ο Πορτογάλος.

Αντίστοιχα το αν θα μείνουν και οι δύο ή ένας εκ των δύο από τους Σεμπά και Πάρντο θα φέρει την απάντηση αν ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει και άλλον «Μιραλάς» για το ρόστερ του. Εναν ακραίο που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν επιθετικός. Σεμπά και Πάρντο θα μπορούν να φύγουν μόνο με πώληση, άρα δεν είναι τόσο απλό. Και μιας και είμαστε σε αυτή τη συζήτηση με πάρε-δώσε παρονομαστή; Πιο πιθανό είναι ο Ολυμπιακός πλέον να κάνει την έκπληξη και να αναζητήσει αριστεροπόδαρο στόπερ στο υπόλοιπο του Γενάρη παρά να αποκτήσει επιθετικό δίχως πώληση. Τι σημαίνει αυτό; Οτι τελικά δύσκολα θα παραμείνει ο Γιάγκος Βούκοβιτς ή ακόμη και ο Μποτία.

Για 3ο γκολκίπερ

Για την ιστορία οι Πειραιώτες φέρεται να εξετάζουν με προσοχή την περίπτωση και ενός νεαρού τερματοφύλακα από το εξωτερικό. Μια περίπτωση ταλαντούχου «μικρού» που θα προστεθεί στο ρόστερ ως «τρίτος» πίσω από τον Σίλβιο Προτό, αλλά και τον Λευτέρη Χουτεσιώτη που θα διατηρήσει τη θέση του «δεύτερου». Τις προηγούμενες ημέρες είχε προταθεί ο ηλικίας 17 ετών Βόσνιος Μπένζαμιν Τσαλάκοβιτς της Ολιμπίκ Σαράγεβο.

n Κοντά στην πόρτα της εξόδου ο Εμάνουελ Εμενίκε, με πληροφορίες από την Τουρκία να υποστηρίζουν πως θα έχουμε εξελίξεις στα επόμενα 24ωρα.