Πίσω από τους αριθμούς της τελευταίας έκθεσης της KPMG πιθανόν να κρύβονται οι απαιτήσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο για γενναία μισθολογική αύξηση, αλλά και η αντίσταση που προβάλλει η Βασίλισσα για να κάνει αποδεκτό το αίτημά του.

Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρεία ορκωτών λογιστών, η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσίασε τη σεζόν 2016-2017 λειτουργικά έσοδα 671 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα όμως το μισθολογικό της κόστος εκτοξεύτηκε κατά 32%, στα 406 εκατ. ευρώ, που αποτελεί το υψηλότερο μισθολόγιο μεταξύ των ποδοσφαιρικών συλλόγων σε όλο τον κόσμο.

Η «Ελ Μούντο» αποκάλυψε το ακριβές αίτημα του Κριστιάνο Ρονάλντο, για το οποίο δεν θέλει να ακούσει λέξη η Ρεάλ, φέρνοντας σε ρήξη τις δύο πλευρές. Το τελευταίο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Ρονάλντο σχετικά πρόσφατα, τον Νοέμβριο του 2016, προβλέπει πως θα αμείβεται με 21 εκατ. ευρώ καθαρά. Στο μεταξύ όμως μεσολάβησαν δύο Χρυσές Μπάλες και ένα ακόμα Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και η εκτόξευση των αμοιβών του Μέσι και του Νεϊμάρ.

Ο Αργεντινός αμείβεται με 40 εκατ. ευρώ καθαρά από την Μπάρτσα και ο Νεϊμάρ με 30 εκατ. από την Παρί, χωρίς να υπολογίζονται τα πριμ επίτευξης στόχων και για τους δύο παίκτες, γεγονός που έχει εξοργίσει τον Ρονάλντο που υπολείπεται τόσο στα έσοδα από τη Ρεάλ.

«Δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά θέμα status», φέρεται ότι λέει ο CR7 στο στενό περιβάλλον του. Υπενθυμίζει δε την υπόσχεση που είχε λάβει πέρυσι από τη Βασίλισσα για επαναπροσδιορισμό των αποδοχών του. «Συνεχώς μου λένε «αύριο, αύριο»». Σύμφωνα πάντοτε με την «Ελ Μούντο» ο Ρονάλντο επαναλαμβάνει ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου και ως τέτοιος πρέπει να αμείβεται και ανάλογα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν αισθάνεται επιθυμητός και δεν μπορεί να αποδώσει αγωνιστικά.

Η πορτογαλική «Ρέκορντ» ανέφερε πάντως ότι ο πρόεδρος της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ έχει δώσει λευκή επιταγή στον μάνατζερ του Ρονάλντο, Ζόρζε Μέντες, να βρει ομάδα στον ποδοσφαιριστή. Παράλληλα το «Ντον Μπαλόν» επικαλούμενο τον δημοσιογράφο Εντουάρντο Ιντα αναφέρει πως η Ρεάλ έχει έρθει σε συμφωνία με τον Νεϊμάρ, ο οποίος φέρεται να έχει βάλει όρο στο συμβόλαιό του με την Παρί πως μπορεί να φύγει αν φέρει τα ίδια χρήματα που δαπάνησαν οι Γάλλοι για να τον αποκτήσουν από την Μπάρτσα. Η ίδια πηγή ανέφερε πως οι αποδοχές του διαδόχου του Ρονάλντο θα είναι 40 εκατ. ευρώ.