Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (Football Association) ανακοίνωσε το νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τη διετία 2018-2019. Πρόκειται για μία επένδυση με 180 εκατομμύρια λίρες (202 εκατ. ευρώ) το χρόνο για επενδύσεις σε υποδομές, στήριξη για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και παρεμβάσεις για την τεχνική κατάρτιση των εργαζομένων.

Η πρόβλεψη είναι για μια επένδυση ύψους τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων λιρών στερλινών (561 εκατ. ευρώ) μέχρι το 2024. Η FA πρόκειται να αυξήσει τις επενδύσεις κατά 46% σε σύγκριση με το 2017 (180 εκατομμύρια λίρες έναντι 123 πέρυσι) και αυτό χάρη στη νέα συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του FA Cup (τον τελευταίο τελικό παρακολούθησαν 95 εκατομμύρια τηλεθεατές σε 170 χώρες) και των εθνικών ομάδων. Σε αυτό πρέπει κάποιος να προσθέσει, το νέο συμβόλαιο με τη Nike. Τα νέα κονδύλια θα καλύψουν ορισμένες προτεραιότητες που έχουν στόχο την ανάπτυξη του αγγλικού ποδοσφαίρου, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Τα μπόνους στο FA Cup θα διπλασιαστούν από την σεζόν 2018/19, δημιουργώντας πλεονέκτημα για όλες τις συμμετέχουσες ομάδες, ακόμη και στους πρώτους γύρους της διοργάνωσης.

Οι επενδύσεις σε ερασιτεχνικό επίπεδο θα φτάσουν 20 έως 29 εκατομμύρια λίρες (22,5 έως 32,5 εκατ ευρώ) το χρόνο, προκειμένου να γίνουν τα διαρθρωτικά μέτρα που απαιτούνται για πολλές μικρές ομάδες, όπως για παράδειγμα δημιουργία αποδυτηρίων. Η FA θέλει επίσης να χρηματοδοτήσει την δημιουργία μίνι-γηπέδων ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο προγράμματος για δημοτικά σχολεία σε τοπικές κοινότητες. Στόχος είναι τα 600 μέχρι το 2024.

Η FA έχει περίπου 20.000 ομάδες ερασιτεχνικές και τοπικές. Στόχος είναι η εκπαίδευση των προπονητών, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι κάθε ομάδα νέων και οι ακαδημίες, θα μπορούν να έχουν εκπαιδευμένους προπονητές.

Το ποδόσφαιρο των γυναικών θα επωφεληθεί από επιπλέον 50 εκατομμύρια λίρες (56 εκατ. ευρώ) ανά έτος, ενώ η χρηματοδότηση των ταμείων θα δημιουργηθεί για να υποστηρίξει επίσης το ποδόσφαιρο 5Χ5 και το ποδόσφαιρο για άτομα με ειδικές ανάγκες.