Μπορεί την Κυριακή στη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός να μην πήρε ούτε πόντο (και να έφυγε τελικά και ευχαριστημένος με την έκταση της ήττας, με την εικόνα που είχε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα) αλλά χθες… σκόραρε νωρίς.

Τα ευχάριστα νέα ήρθαν από την αίθουσα του Τμήματος Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ στο οποίο εκδικάστηκαν οι προσφυγές των Νίκλας Χουλτ και Γιώργου Κουτρουμπή εναντίον του Παναθηναϊκού. Παρότι υπήρξαν διαφωνίες για το οικονομικό θέμα, το πιο θετικό για τους Πράσινους είναι ότι και οι δύο παίκτες –μέσω του δικηγόρου τους Γιώργου Ζελελίδη –παραιτήθηκαν από το δικαίωμά τους να ζητήσουν αφαίρεση βαθμών από τον σύλλογο.

Και στις δύο περιπτώσεις δόθηκε παράταση για να καταθέσει υπομνήματα ο Παναθηναϊκός· η απόφαση για τον Κουτρουμπή αναμένεται να βγει ίσως και αύριο, με την πλευρά του παίκτη να επιμένει για όλο το ποσό που ζητάει.

Και οι δύο παίκτες πάντως ζητούν απαγόρευση μεταγραφών στην ομάδα για τρεις περιόδους ενώ ο δικηγόρος τους αναρωτήθηκε πώς δεν έχει λεφτά ο Παναθηναϊκός όταν έδωσε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τον Τσάβες το καλοκαίρι και αυτοί που τα έδωσαν κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Οσον αφορά τον Χουλτ, οι φήμες που έφτασαν χθες και από την Αγγλία κάνουν λόγο για μεγάλη πιθανότητα να συνεχίσει την καριέρα του στη Νότιγχαμ, κάτι που θα αποφέρει στον Παναθηναϊκό περί τις 300.000 ευρώ.

Ζεστό χρήμα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται επίσης η υπόθεση του Ροντρίγκο Μολέντο που δείχνει να επιλέγει τον ΠΑΟΚ και να δίνει έτσι μεγάλη οικονομική ανάσα στους Πράσινους.

Με την ολοκλήρωση αυτής της μετακίνησης, εφόσον πραγματοποιηθεί, ο Παναθηναϊκός θα πάρει ζεστό χρήμα (περί τις 400.000 ευρώ), αλλά και δύο παίκτες πληρωμένους από τον Δικέφαλο μέχρι το καλοκαίρι. Τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη (ελεύθερο) και τον Εργκούς Κάτσε με καθεστώς συνιδιοκτησίας (50-50) και επαναδιαπραγμάτευση των όρων συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό (εφόσον οι Πράσινοι θελήσουν να τον κρατήσουν και μετά τον Μάιο).

Φυσικά όλα αυτά θα προχωρήσουν με το που θα ανακοινώσει ο Μολέντο την τελική του απόφαση.