Ελκει την καταγωγή του από τη Χρυσούπολη που απέχει 8 χιλιόμετρα από τον Αερολιμένα Καβάλας Μέγας Αλέξανδρος, οπότε ήξερε από πτήσεις. Υπήρχε πλησίον του το ερέθισμα για να γίνει «ιπτάμενος»!

Για να αποκρούσει, πάντως, ο Δημήτρης Κυριακίδης το χαμηλό πέναλτι του Αμρ Ουάρντα δεν χρειάστηκε να απογειωθεί. Ηξερε, όμως, το μυστικό του «Φαραώ». Ηταν συμπαίκτης με τον αιγύπτιο «ζογκλέρ» στο Αγρίνιο και γνώριζε την τάση που έχει στις εκτελέσεις πέναλτι να καθυστερεί, να κοντοστέκεται για να ρίξει τον αντίπαλο γκολκίπερ πριν σουτάρει.

Είχε, επομένως, κατά νου να μην πέσει πρόωρα σε γωνία και κατάφερε να αποσοβήσει την ισοφάριση βάζοντας την τζίφρα του στη νίκη ανασύνταξης του Παναιτωλικού επί του Ατρομήτου στο απόρθητο μέχρι πρότινος Περιστέρι.

Εφτασε μάλιστα τις 6 αποκρούσεις πέναλτι στη Σούπερ Λίγκα (11 συνολικά με Φούτμπολ Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ), αριθμός – ρεκόρ μεταξύ των τερματοφυλάκων που μετέχουν φέτος στη διοργάνωση (δεν συνυπολογίζονται οι επιδόσεις του Σίλβιο Προτό στο Βέλγιο).

Το μεγαλύτερο, όμως, παράσημο μέχρι τώρα στην καριέρα του 31χρονου γκολκίπερ (με θητεία σε Νέστο, ΠΑΟΚ, Αγροτικό Αστέρα, Πανσερραϊκό, Λεβαδειακό, Ξάνθη) είναι οι τρεις κλήσεις στην εθνική ομάδα. Κι ας μην έχει καταγράψει ακόμη συμμετοχή. Δεν είναι δα και συνηθισμένο να αποστέλλεται εθνικό προσκλητήριο στην περιφέρεια.

Οπως δεν είναι σύνηθες και το μήκος της γενειάδας του Δημήτρη Κυριακίδη. Ανέκαθεν προτιμούσε την αξυρισιά, αλλά από τη σεζόν 2016-17… κοντράρει και ιερέα. Του αρέσει το στυλ κι ας του κάνουν… ντρίπλες, όταν πλησιάζει για φιλί η σύζυγος Πόπη και η τρίχρονη κόρη Εβελίνα. Παρεμπιπτόντως, ο πιο δημοφιλής προορισμός του (πέραν του γηπέδου) είναι ο παιδότοπος!

Επισκέπτεται, όμως, συχνά και το Αγιο Ορος. Είναι θρήσκος, έχει πνευματικό και κάνει το σταυρό του πριν από τη σέντρα των αγώνων. Επιπλέον αποθέτει τα φυλακτά του μέσα στην εστία (σε μία θήκη).

Δεν προσεύχεται, όμως, να αποκρούει πέναλτι (αυτό το επιδιώκει μέσα από το διάβασμα των αντιπάλων και το ένστικτο της στιγμής), αλλά να βγαίνει κάθε φορά υγιής από το χορτάρι.