Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε να πατήσει το γκάζι στη χθεσινή επίσκεψή του στην Κέρκυρα. Δεν είναι υπερβολή μάλιστα να ισχυριστεί κάποιος ότι οι «μηχανές» του Δικέφαλου του Βορρά δούλεψαν στο ρελαντί, γιατί πολύ απλά αυτό ήταν αρκετό για να κατακτήσει τη νίκη με 3-0.

Με δεδομένο άλλωστε πως η Κέρκυρα παρατάχθηκε στο χθεσινό παιχνίδι χωρίς πέντε βασικούς παίκτες (καθώς αποφασίστηκε να εκτίσουν την ποινή τους στον συγκεκριμένο αγώνα), γίνεται αντιληπτό πως τα πράγματα γίνονταν ακόμα δυσκολότερα για τους νησιώτες.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που διαμόρφωσαν το σκηνικό της χθεσινής αναμέτρησης και τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, θα πρέπει να σταθεί κάποιος στον Μάτος και την κακή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων.

Ο Λέο Μάτος φανέρωσε και στο χθεσινό παιχνίδι την εκτελεστική του δεινότητα, ειδικά ύστερα από στατικές φάσεις της ομάδας του, καθώς ο βραζιλιάνος αμυντικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ στο 23′. Ηταν μια φάση στην οποία η άμυνα της Κέρκυρας έκανε πολλά λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Βραζιλιάνος.

Οι γηπεδούχοι είχαν θέματα σε ό,τι αφορά την αμυντική τους λειτουργία και υπέπεσαν σε πολλά λάθη, τα οποία κατάφεραν να εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα και δεν είναι τυχαίο πως η Κέρκυρα είχε μόλις μία καλή επιθετική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος δείχνοντας επιθετική διάθεση, ωστόσο το γκολ που πέτυχε ο Κάμπος στο 57′, έβαλε επί της ουσίας τίτλους τέλους στο ματς, καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη για τον ΠΑΟΚ. Ηταν ένα γκολ για το οποίο φέρει ευθύνη ο γκολκίπερ της Κέρκυρας Κουτζαβασίλης, καθώς δεν αντιλήφθηκε την πορεία της μπάλας στη σέντρα – σουτ του Κάμπος, με αποτέλεσμα να τη μαζέψει από τα δίχτυα του.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε στη συνέχεια συντήρηση δυνάμεων, βλέποντας πως η Κέρκυρα δεν είχε τις δυνατότητες να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη. Μόλις μία καλή στιγμή είχαν άλλωστε και στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι και έμειναν τελικά στο μηδέν.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε πάντως να πετύχει και τρίτο γκολ, με τον Πέλκα να βρίσκει δίχτυα στο 78′, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 89′ σε εκτέλεση φάουλ του Μαουρίσιο.

Κέρκυρα: (Τσιώλης): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Αναστασίου, Κ. Ντιόγκο, Μπάουμαν (63′ Ρόλε), Γεωργίου, Κόντος (76′ Γεωργακόπουλος), Ζορμπάς, Μυτίδης (59′ Τουράμ).

ΠΑΟΚ: (Λουτσέσκου). Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο, Κάμπος (80′ Μπίσεσβαρ), Πέλκας, Λημνιός (59′ Μακ), Κουλούρης (59′ Πρίγιοβιτς).