Ο σέντερ φορ έχει ξεκάθαρη δουλειά. Να βρει τρόπο για να κουνήσει τα δίχτυα. Αν μάλιστα ο τρόπος είναι εντυπωσιακός, ακόμα καλύτερα για το «βαρύ χαρτί» κάθε ομάδας. Ο Μιχάλης Μανιάς έκανε όλα όσα προαναφέραμε και οδήγησε τον Αστέρα Τρίπολης σε σπουδαία νίκη επί της Λάρισας με 3-1. Ο στράικερ των Αρκάδων ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων, σημειώνοντας δύο από τα τρία γκολ του Αστέρα, με το δεύτερο μάλιστα να φανερώνει την ποιότητα του έλληνα επιθετικού. Θα πρέπει όμως να σταθεί κάποιος και στο γκολ που πέτυχε ο αμυντικός των γηπεδούχων Κυριακόπουλος, ο οποίος σφράγισε τη νίκη του Αστέρα έξι λεπτά πριν από το φινάλε. Ηταν ένα εξαιρετικό τέρμα που άφησε «άγαλμα» τον τερματοφύλακα της Λάρισας Μπόζοβιτς.

Για να φτάσει όμως στη νίκη ο Αστέρας χρειάστηκε να «μιλήσει» και ο γκολκίπερ της ομάδας της Τρίπολης. Ο Αθανασιάδης φάνηκε σε ετοιμότητα όσες φορές χρειάστηκε (και δεν ήταν λίγες), αποδεικνύοντας σ’ ένα ακόμα παιχνίδι πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ιδανικό ξεκίνημα

Οι γηπεδούχοι είχαν ιδανικό ξεκίνημα καθώς ο Μανιάς άνοιξε το σκορ στο ενδέκατο λεπτό της αναμέτρησης. Η Λάρισα βρήκε ρυθμό και έψαξε την ισοφάριση, έχοντας δύο καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο δεύτερο μέρος, με πέναλτι του Ναζλίδη στο 53′, αλλά η συνέχεια ανήκε στην ομάδα της Τρίπολης.

Ο Μανιάς έδωσε ξανά με πολύ ωραίο γκολ το προβάδισμα στους γηπεδούχους και ο Κυριακόπουλος έκανε το 3-1, σημειώνοντας εξαιρετικό τέρμα. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η Λάρισα στάθηκε άτυχη στο 92′, καθώς είχε δοκάρι σε φάουλ του Ναζλίδη.

Αστέρας Τρίπολης (Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Τόνσο, Μουνάφο, Ισνάλντο (75′ Ντουντού), Μαντιντά (64′ Κώτσιρας), Μανιάς (82′ Γκοντό).

Λάρισα (Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζα, Ζίζιτς, Γκόλια, Γουάλας, Λαγός, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (78′ Μλαντένοβιτς), Ναζλίδης, Κριζμάν (82′ Λεοζίνιο).