Πιο τραγικός και από τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στη Λιβαδειά, όπου απειλήθηκε με συντριβή και τελικά έφυγε και ευχαριστημένος με την τελική έκταση της ήττας (3-2) κόντρα στην τοπική ομάδα που προερχόταν από πέντε ήττες στα τελευταία έξι ματς!

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν βρήκε καν το κουράγιο να μιλήσει στην τηλεόραση της Nova όπως συνηθίζεται μετά τα ματς, αλλά δεν εμφανίστηκε ούτε στη συνέντευξη Τύπου και αναμένεται το τι μέλλει γενέσθαι! Ενώ Δώνης και Κουρμπέλης έτρεξαν προς την εξέδρα των φίλων του Παναθηναϊκού στη λήξη και απολογήθηκαν σε μια σκηνή που θύμισε έντονα το ανάλογο σκηνικό με τους παίκτες της Ντόρτμουντ.

Ετσι ολοκληρώθηκε με το χειρότερο τρόπο μια από τις πιο θλιβερές εβδομάδες του Τριφυλλιού, όχι τόσο για τον αποκλεισμό μεσοβδόμαδα από τη Λαμία στο Κύπελλο, αλλά κυρίως από την είδηση του θανάτου ενός από τους πιο χαρισματικούς παίκτες, όχι μόνο στην ιστορία του Παναθηναϊκού, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου, του Τάκη Λουκανίδη.

Γι’ αυτό άλλωστε φορούσαν και μαύρα περιβραχιόνια οι παίκτες των Πρασίνων.

Επιθετική ανακοίνωση

Το παιχνίδι… δύο ημερών, που ξεκίνησε (κακώς ο διαιτητής Ευαγγέλου) προχθές στη λίμνη της Λιβαδειάς, συνεχίστηκε σήμερα από το 10ο περίπου λεπτό στο σαφώς βελτιωμένο τερέν, αλλά ο Παναθηναϊκός όπως είχε δεχτεί 4 γκολ στα χιόνια της Λαμίας, δέχτηκε άλλα τρία στο ελαφρώς βρεγμένο χορτάρι της Λιβαδειάς, κάτι που προκάλεσε και την αντίδραση –με ανακοίνωση –της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, η οποία αφού ξεκινά με τη φράση «Αλλος ένας διασυρμός από ένα χωριό» στη συνέχεια ζητά άμεσα συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο για την πλήρη απεμπλοκή του από την ομάδα, αφού πληρώσει τις υποχρεώσεις του, συνάντηση με τη διοίκηση της ΠΑΕ για ενημέρωση για το ύψος του χρέους, αλλαγή της διοίκησης με πρόσωπα κοινής αποδοχής και, τέλος, καλεί σε άμεση ενεργοποίηση όλους τους επιφανείς Παναθηναϊκούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι μετά το δοκάρι του Δώνη (19′) ο Παναθηναϊκός δεν υπήρχε στο γήπεδο και ο Λεβαδειακός έβαλε και τα γκολ που έχασε στη… Λεωφόρο ίσως στο καλύτερό του φετινό παιχνίδι, στο 0-0 του πρώτου γύρου.

Προηγήθηκε άνετα 3-0 με κεφαλιά Φαβάρο στο 21′, εξαιρετικό σουτ του Γιουσούφ στο 36′ και σουτ του Μητρόπουλου στο 50′ μετά από τρία…ριμπάουντ όπου η πράσινη άμυνα δεν μπορούσε να διώξει την μπάλα! Ο Παναθηναϊκός σε 15 λεπτά που έπαιξε μπάλα μετά το 75′ μείωσε με πλασέ του Λουντ (76′) και το πέναλτι του Βιγιαφάνιες στις καθυστερήσεις.

Από σήμερα αρχίζει και πάλι ο αγώνας για τις πιθανές πωλήσεις.

Λεβαδειακός (Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Αντιλέχου, Φαβάρο, Μητρόπουλος (90′ Καλτσάς), Ομπιορά (85′ Νιάσε), Γιακουμάκης (88′ Ντιόγκο), Σουμπίνιο, Γιουσούφ, Μαρκόφσκι.

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος (55′ Ινσούα), Οικονόμου, Βιγιαφάνιες, Τζανδάρης, Λουντ, Μουνιέ (λ.τ. 29′ Χατζηγιοβάνης), Αλτμαν (54′ Χίλιεμαρκ), Δώνης.