Αλήθεια, τι να τον κάνει τον Μάικ Τζέιμς ο Τσάβι Πασκουάλ και γιατί να ρισκάρει να χαλάσει τη χημεία της πιο φορμαρισμένης ομάδας στην Ευρώπη αυτή την εποχή;

Ο Παναθηναϊκός έκανε την ΑΕΚ (94-74) να φαίνεται παιχνιδάκι στα χέρια των παικτών του μετατρέποντας ένα ντέρμπι στα χαρτιά σε παιχνίδι της σειράς.

Μην ξεχνάμε ότι η Ενωση είναι μόλις η δεύτερη ομάδα στην Ελλάδα που τον έχει νικήσει δύο φορές μέσα σε επτά μήνες και η πρώτη εδώ και 13 χρόνια που του έκοψε τον δρόμο προς τον τελικό Κυπέλλου πριν από λίγο καιρό.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως νίκησαν με εμφατικό τρόπο, με τον Ισπανό τεχνικό τους να νιώθει δικαιωμένος για την απόφασή του να μην ασχοληθεί καν (έστω και στο φιλολογικό ενδιαφέρον που πήρε το θέμα) με τον επαναπατρισμό του Μάικ Τζέιμς καθώς βλέπει την ομάδα που ο ίδιος έχτισε μαζί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο από το καλοκαίρι να παίζει εξαιρετικό μπάσκετ.

Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν από μια καυτή διπλή εβδομάδα για την Ευρωλίγκα με το παιχνίδι στην Πόλη με την Φενέρ μεθαύριο και το ντέρμπι κορυφής της Παρασκευής με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ.

Το χθεσινό απόγευμα θα ήταν ιδανικό για τον Παναθηναϊκό εάν δεν έφευγε τραυματίας ο Ματ Λοτζέσκι (από μια ανύποπτη φάση στο πρώτο ημίχρονο). Οι πρώτες ενδείξεις δεν δείχνουν κάτι πολύ σοβαρό (μάλλον πελματιαία απονευρωσίτιδα), απλά στους Πράσινους θα περιμένουν και τα αποτελέσματα της μαγνητικής.

Μπορεί ο Τζέιμς λοιπόν να συνεχίζει στο ΝΒΑ αφού συμφώνησε με τους Πέλικανς, αλλά λάμψη από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, που γίνεται όλο και πιο έντονη, έχει φέρει στο Τριφύλλι ο Νικ Καλάθης που σημείωσε 19 πόντους με 4/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 2/2 βολές, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη. Ο Νικ οδήγησε και πάλι μαεστρικά τον Παναθηναϊκό (Γκιστ 13π., 8 ριμπ., Σίνγκλετον 13π., 5 ριμπ.) προς το 12/12 στην ελληνική Λίγκα. Ευχάριστη έκπληξη επίσης για τον Πασκουάλ η εμφάνιση του Ζακ Ογκουστ (11π., 7ρ.).

Σκεφτόταν τον τελικό

Η ΑΕΚ (Χάρις 17, Γκριν 13, Σάκοτα 13), σε μια ιδιαίτερη χρονιά, αφού θα γιορτάσει το ιωβηλαίο των 50 χρόνων από τον άθλο του 1968 (σήμερα η πρεμιέρα της ταινίας στους επίσημους προσκεκλημένους και από 25 του μήνα στους κινηματογράφους), δεν έχει μπει με το δεξί στο 2018, αγωνιστικά έχει το μυαλό της στον τελικό Κυπέλλου στις 17 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο με τον Ολυμπιακό και στην πρόκριση για τις 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πιο όμορφη εικόνα, η στιγμή που η πράσινη ΚΑΕ μέσω του Φραγκίσκου Αλβέρτη χάρισε στη φίλαθλο της ΑΕΚ Μυρτώ μια φανέλα της ομάδας.