Ομορφη ιστορία. Από εκείνες που σου δίνουν την αίσθηση πως τελικά –ακόμη –όλα μπορεί να συμβούν. Ακόμη και εκείνα που έμοιαζαν καταδικασμένα από τις πιθανότητες της ίδιας της λογικής.

Ο Κέβιν Μιραλάς, πίσω στον Ολυμπιακό. «Πίσω στο σπίτι μου» όπως παραδέχθηκε την περασμένη Κυριακή βλέποντας χιλιάδες ανθρώπους να τον περιμένουν μπροστά από την πύλη 7 του αεροδρομίου, για να τον υποδεχθούν. Μια μεταγραφική συμφωνία, που σε δύο χρόνους (δανεισμός τώρα, οψιόν αγοράς το καλοκαίρι) θα κοστίσει συνολικά στους Ερυθρόλευκους 10 εκατ. ευρώ! Ποσό αδιανόητο. Αδιανόητο όμως είναι και αυτό που συμβαίνει στο μεγάλο λιμάνι τα τελευταία 24ωρα, για τον κύριο που μόλις φόρεσε το 11 στην πλάτη του. Εντεκα σαν τις μικρές ιστορίες που ακολουθούν για χάρη του. Για εκείνα που πέρασαν, αλλά και για όσα έρχονται.

Το ξεκίνημα

Ο Κέβιν Μιραλάς έπιασε Λιμάνι το καλοκαίρι του 2010, με δανεισμό από τη Σεντ Ετιέν, την ομάδα δηλαδή που μέχρι πριν από μερικούς μήνες προπονούσε ο –νέος του τεχνικός στον Ολυμπιακό –Οσκαρ Γκαρσία. Την επιλογή του Βέλγου έκανε ο –μικρός γιος του Σάββα Θεοδωρίδη –Δημήτρης και ο μύθος λέει πως τον… ξεχώρισε από το περίφημο παιχνίδι «FM». Ναι, το «Football Manager». Αν και πρόκειται για μια από τις τελευταίες επιλογές της εποχής Κόκκαλη, την αγορά του ποδοσφαιριστή (2,2 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2011) την έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Επιτεύγματα

Ο Βέλγος ήταν απολαυστικός στην πρώτη του θητεία με τα ερυθρόλευκα. Μεταξύ άλλων έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ολυμπιακού που κατάφερε μέσα σε μία διετία να σκοράρει εντός και εκτός έδρας κόντρα σε όλους τους παραδοσιακούς αντιπάλους. Απέναντι σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Συνολικά με τους πρωταθλητές πέτυχε 34 γκολ σε 71 συμμετοχές. Το φοβερό όμως είναι ότι η μοναδική διοργάνωση στην οποία σκόραρε ήταν η Σούπερ Λίγκα. Δεν έβαλε ποτέ γκολ σε κάποιο ευρωπαϊκό ματς (13 συμμετοχές), ούτε στο Κύπελλο (6 συμμετοχές).

Ο μέντορας

Χρωστά πολλά στον Ερνέστο Βαλβέρδε (34 γκολ, 11 ασίστ μαζί του), τον οποίο συνάντησε στο μεγάλο λιμάνι και άλλαξε τους όρους της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Χρωστά όμως ακόμη περισσότερα στις… ισπανικές ρίζες του. Μιλά άπταιστα ισπανικά και αυτό έκανε τα πάντα πιο εύκολα. Και με τον Τσινγκούρι στον Ολυμπιακό, και με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ –24 γκολ, 18 ασίστ ο Μιραλάς υπό τις οδηγίες του –στην Εβερτον (2013-16). Και με τη… συνέχεια πιθανότατα. Διότι ο Μαρτίνεθ είναι πια ο προπονητής του στην εθνική ομάδα του Βελγίου (59 συμμετοχές, 10 γκολ μετρά ο Κέβιν), ενώ και στους Ερυθρόλευκους το νέο αφεντικό Ισπανός είναι. Ο Οσκαρ Γκαρσία.

Η αγαπημένη του Κριστέλ

και η ταχύτητα

Τη σύζυγό του Κριστέλ Κανάς τη γνώρισε έφηβος σε οικογενειακές διακοπές στην Τυνησία. Την είδε για πρώτη φορά στην πισίνα ενός ξενοδοχείου. Εκείνη ήταν μόλις 16 ετών. Οταν ήρθαν στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, το 2010, της είπε πως «αν πάνε καλά τα πράγματα εδώ, θα παντρευτούμε». Τον λόγο του, τον κράτησε. Ετσι και έγινε λοιπόν έναν χρόνο μετά, στις Βρυξέλλες. Στην Ελλάδα γεννήθηκε και το πρώτο παιδί της οικογένειας. Η Κριστέλ δεν έχει έρθει ακόμη στη χώρα μας. Ετοιμάζεται όμως…

Με… παιδικά καθίσματα

Ο Μιραλάς έχει έρωτα με τα γρήγορα αυτοκίνητα και είναι αλήθεια ότι από την πρώτη του εποχή στον Ρέντη, οι επιλογές του άφηναν τους συμπαίκτες του με το στόμα ανοιχτό. Το υπέροχο R8 Audi που είχε το 2012 όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό, το άφησε στον κολλητό του Τζαμέλ Αμπντούν. Τώρα με… δύο παιδιά; Είναι της ασφαλούς οδήγησης. Στην Αγγλία είχε μια Bentley Continental GT – σε χρώμα χρυσαφί – αξίας 200.000 ευρώ. «Ακόμα λατρεύω τα γρήγορα αυτοκίνητα, αλλά πλέον, από τη γέννηση του γιου μου και μετά, προσπαθώ να οδηγώ πιο συγκρατημένα. Πρώτα απ’ όλα πλέον μετράει η ασφάλεια, γιατί τώρα είμαι και μπαμπάς, οπότε προσέχω πολύ» λέει.

Καλοκαίρια, νότιαπροάστια και Μουντιάλ

Τις σχέσεις του με την Ελλάδα δεν τις έκοψε ποτέ στα πεντέμισι χρόνια που έλειψε. Σχεδόν όλες τις καλοκαιρινές διακοπές του εδώ τις πέρασε. Πρώτα στην Αθήνα και έπειτα στη Σαντορίνη, την Κεφαλονιά κ.λπ. Τώρα που γύρισε, σκέφτεται να αγοράσει το σπίτι στο οποίο έμενε στα νότια προάστια κατά την πρώτη ερυθρόλευκη θητεία του. Εχει υπέροχες αναμνήσεις από αυτό, αλλά το περιβάλλον του τού υπενθυμίζει πως πλέον έχει και δύο παιδιά. Οπότε, ίσως να αγοράσει ένα μεγαλύτερο.

Ανταγωνιστικός

Ηθελε παρά πολύ να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, σε ηλικία «ανταγωνιστική». Δεν είχε όνειρο να έρθει πίσω στα 35 απλώς για να κλείσει την καριέρα του εδώ. Μάλιστα στους φίλους του έχει εξηγήσει ακριβώς το σκεπτικό του. «Θέλω να μπορώ να είμαι πάλι εκείνος ο Κέβιν. Να μπορώ να κάνω τα ίδια πράγματα στο γήπεδο με εκείνα που έβγαιναν την πρώτη φορά». Προφανώς ότι επέστρεψε στα 30 και σε σεζόν που καταλήγει σε Μουντιάλ είναι για εκείνον ακριβώς οι συνθήκες που επιθυμούσε.

μουσακάς και λάθος εστιατόριο

Αγαπημένο του ελληνικό φαγητό είναι ο μουσακάς. Είχε βρει μάλιστα ένα ελληνικό εστιατόριο στο Μάντσεστερ, που το επισκεπτόταν συχνά-πυκνά. Και μιας και ο λόγος για εστιατόρια στο Μάντσεστερ; Ενα βράδυ Μαΐου του 2013, είχε βγει για φαγητό με τους (τότε συμπαίκτες του) Μαρουάν Φελαϊνί και Σιλβέν Ντιστέν. Εκαναν λάθος όμως και αντί να μπουν στο μαγαζί όπου είχαν κλείσει τραπέζι, βρέθηκαν σε εκείνο όπου ο Φιλ Νέβιλ και οι συμπαίκτες του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γιόρταζαν τον 20ό τίτλο στην ιστορία των Μπέμπηδων! Εγιναν αντιληπτοί από τους δημοσιογράφους και το θέμα φυσικά πήρε μεγάλη έκταση στα βρετανικά ταμπλόιντ.

Οι Βέλγοι που βρίσκει στο Λιμάνι

Από τους συμπαίκτες στην πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό, ο Κέβιν Μιραλάς συναντά ξανά τον (αρχισκάουτ) Φρανσουά Μοντέστο και τον (σκάουτ) Αριέλ Ιμπαγάσα. Στο Λιμάνι όμως πλέον υπάρχουν και Βέλγοι. Πολλοί Βέλγοι. Ο Σίλβιο Προτό και ο Γκιγιόμ Ζιλέ, για παράδειγμα, ήταν επί σειρά ετών συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα. «Bienvenu chez toi Keke» έγραψε ο Ζιλέ στο Instagram για να τον καλωσορίσει. «Καλώς ήρθες Κεκέ».

Το Gοοgle δεν λέει ψέματα

Μια αναζήτηση στο Google με το όνομα Kevin Mirallas θα σας φέρει απέναντι με 1.720.000 αναρτημένα ρεπορτάζ. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του αριθμού, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει 400.000 αναφορές με το όνομά του στη διάσημη μηχανή αναζήτησης. Ο βέλγος επιθετικός από τον Σεπτέμβριο του 2016 έχει υπογράψει συμβόλαιο με την αθλητική εταιρεία New Balance και αποτελεί έναν από τους γνωστότερους ποδοσφαιριστές της. Μαζί με τον Φελαϊνί (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), τον Ράμσεϊ (Αρσεναλ) και τον Νασρί.

«Κορυφαίος ο Ρονάλντο»

O (παλιός) νέος άσος του Ολυμπιακού θεωρεί τον Λιονέλ Μέσι σπουδαιότερο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Επιμένει όμως ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο καλύτερος των καιρών μας. Και μάλλον ο κορυφαίος όλων των εποχών. «Ρονάλντο» φώναζε στον Ρέντη τον Βέλγο κάποτε ο τερματοφύλακας Ούρκο Πάρντο. Το είχε πει μάλιστα δημόσια και σε μια συνέντευξή του: «Ο Κέβιν; Είναι ο Ρονάλντο. Κάνει απίστευτα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Ντριμπλάρει δύο, τρεις, τέσσερις παίκτες και σκοράρει αμέσως μετά. Είναι ένας σούπερ παίκτης».