Η νέα χρονιά βρίσκει την ΑΕΚ να προετοιμάζεται για την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης σχετικά με την επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ενωση πέτυχε στο φινάλε του 2017 άλλη μια νομική νίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναφορικά με το πρότζεκτ «Αγια-Σοφιά», που πλέον φαίνεται πως δεν μπορεί να πληγεί από πουθενά. Η εκδίκαση της προσφυγής των 56 πολιτών που θα εξεταστεί τον Φεβρουάριο δεν δείχνει να έχει τύχη έπειτα και από την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει τα ίδια πρόσωπα, ζητώντας την παύση των εργασιών.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας δικαίωσε λοιπόν την ΑΕΚ και πλέον η Ενωση προχωρά απερίσπαστη για τη δεύτερη φάση των εργασιών κατασκευής του νέου της γηπέδου. Που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον μήνα που διανύουμε.

Εμπορικές συμφωνίες

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου. Η Ενωση έχει αξιολογήσει τις προσφορές που έχει δεχθεί από ενδιαφερόμενες εταιρείες και μέσα στο διάστημα που προαναφέραμε θα κάνει την τελική επιλογή.

Από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό άμεσα θα μπει σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος των έργων, που ξεκινά από τα θεμέλια της «Αγια-Σοφιάς». Οι πληροφορίες θέλουν μέσα στον Φεβρουάριο το γήπεδο της ΑΕΚ να αποκτά σιγά-σιγά μορφή, έτσι ώστε ο τελευταίος κύκλος των εργασιών να ξεκινήσει προς το καλοκαίρι.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα την άνοιξη, αναμένονται εξελίξεις και στο κομμάτι που σχετίζεται με τις εμπορικές συμφωνίες. Οπως είναι γνωστό η «Αγια-Σοφιά» θα έχει και εμπορικό όνομα, με την ΑΕΚ να καρπώνεται μέσω της εν λόγω συμφωνίας ένα ποσό που μπορεί και να ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ. Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν υπάρξει επαφές και οι πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» θέλουν την ΑΕΚ να είναι σε θέση να προχωρήσει ακόμα και σε επίσημες ανακοινώσεις μέσα στην άνοιξη. Οι οποίες πιθανότατα δεν θα αφορούν μονάχα στην εμπορική ονομασία του γηπέδου, αλλά θα περιλαμβάνουν και άλλες συμφωνίες για την ευρύτερη εμπορική εκμετάλλευση της «Αγια-Σοφιάς».

Ανοικτή γραμμή

Μαζί με τις εργασίες για την κατασκευή του γηπέδου, η ΑΕΚ προχωρά και εκείνες που αφορούν στην υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και ενός τμήματος της Φωκών. Πρόκειται για ένα έργο άρρηκτα συνδεδεμένο με την «Αγια-Σοφιά» το οποίο θα γίνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Η ΑΕΚ είναι σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την Περιφέρεια εδώ και αρκετούς μήνες προκειμένου να γίνουν όσα απαιτούνται και το παράπλευρο, αλλά απαραίτητο έργο, να ξεκινήσει να υλοποιείται. Αν και υπήρξαν πληροφορίες που ήθελαν την υπογειοποίηση στην Πατριάρχου Κωνσταντίνου και σε ένα τμήμα της Φωκών να ξεκινά μέσα στην άνοιξη, πηγές από την Περιφέρεια θέλουν να μπαίνει σε εφαρμογή λίγο αργότερα. Με το καλοκαίρι του 2018 να φαντάζει ως το πιθανότερο διάστημα εκκίνησης των έργων στους δρόμους πέριξ του οικοπέδου της Ενωσης.

Στόχος της ΑΕΚ είναι την άνοιξη του 2019 η κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς» να έχει ολοκληρωθεί. Με την ομάδα να εγκαινιάζει με ένα διεθνές φιλικό, πιθανότατα τον Μάιο της συγκεκριμένης χρονιάς, το νέο της γήπεδο. Κάτι που προβλέπεται από το υπάρχον χρονοδιάγραμμα, το οποίο μέχρι στιγμής έχει τηρηθεί πιστά.