Κάποτε κίνησε για την κορυφή του κόσμου. Στο πρόσωπό του οι Αμερικανοί είδαν τον «νέο Πελέ», το ιερό μωρό που θα μάθει στις ΗΠΑ το ποδόσφαιρο των… άλλων. Στα 14 του χρόνια είχε προσφορές σχεδόν από όλα τα μεγάλα κολέγια. Πλήρης υποτροφία αρκεί να έβαζε την μπάλα στα πόδια του. Στα 15 του έγινε ντραφτ από την ομάδα της πρωτεύουσας DC United. Στις 3 Απριλίου 2004 ο νεότερος που αγωνίστηκε ποτέ στο MLS. Λίγο αργότερα συμφώνησε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η μεταγραφή του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς δεν μπορούσε να εκδώσει την απαραίτητη κάρτα εργασίας. Πόσο μακρινά μοιάζουν σήμερα όλα αυτά στον ίδιο. Βλέπετε ο –περί ου ο λόγος –Φρεντί Αντού όχι μόνο δεν κατάφερε να διανύσει τη διαδρομή ώς το τέλος, όχι μόνο δεν έγινε ποτέ ο «νέος Πελέ», αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια πασχίζει να κρατηθεί όρθιος. Ισως κάποιοι να τον θυμούνται με τη φανέλα του Αρη (2009-10) μιας και πέρασε και από τα μέρη μας ως δανεικός από τη Μονακό. Πού βρίσκεται σήμερα; Πασχίζει για μια ευκαιρία στα ερασιτεχνικά της Σουηδίας. Ο γεννημένος το 1989 επιθετικός προσπαθεί να συμφωνήσει με την Οσκαρσχαμνς. Σύλλογο της τρίτης τη τάξει κατηγορίας του σουηδικού ποδοσφαίρου. «Υπάρχουν συζητήσεις, όχι συμφωνία», επιβεβαιώνει στο twitter. Αν όντως μετακομίσει στον Βορρά; Θα έχει μόλις εντοπίσει τον 14ο σταθμό του. Κατά τη διάρκεια της περιπετειώδους και νομαδικής του καριέρας (πέρασε από Αμερική, Πορτογαλία, Γαλλία, Ελλάδα, Τουρκία, Βραζιλία, Σερβία και Φινλανδία) έμεινε δίχως ομάδα από τον Νοέμβριο του 2013 ώς το καλοκαίρι του 2014 (και ένα δίμηνο στις αρχές του 2015), εργαζόμενος εκείνο το διάστημα ως «κράχτης» σε κλαμπ της Ουάσιγκτον, ενώ πριν συμφωνήσει με την Μπαχία πέρασε δοκιμαστικά σε Μπλάκπουλ, Στάμπεκ και Aλκμααρ, οι οποίες όμως τον απέρριψαν. «Εκανα κάποια εξωγηπεδικά λάθη που επηρέασαν την εξέλιξή μου και δεν προπονούμουν. Πλέον η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο εκτιμάται σε μόλις 90.000 ευρώ, με τον άλλοτε φορ του Αρη να έχει πετύχει 32 γκολ και να έχει μοιράσει 18 ασίστ σε 226 εμφανίσεις (12.510 λεπτά) στην καριέρα του.

ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΕΙ

Δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει ο Νίκλας Χουλτ (φωτογραφία) μέσα από το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου. Το σίγουρο είναι πως ο σουηδός μπακ του Παναθηναϊκού θα το κάνει με άλλον μάνατζερ από εκείνον που ώς τώρα έχει τα δικαιώματά του. Ο Μαρτίν Νταλίν δεν έχει εμφανίσει τις προτάσεις που ο Χουλτ περίμενε, και αυτό έχει προκαλέσει ήδη αντίδραση. Ο διεθνής αμυντικός ήδη μιλά με άλλες εταιρείες ατζέντηδων. Που ίσως προλάβουν να κάνουν την εμφάνισή τους από… τώρα.

ΤΟ… ΠΑΓΩΣΕ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος ο Χουλτ πλησίασε τον δικηγόρο που ο Νταλίν έχει στην Ελλάδα ζητώντας του την αναβολή της εκδίκασης «προσφυγής» εις βάρος του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για μια κίνηση που –όσοι γνωρίζουν –την αντιλαμβάνονται ως σημάδι… αλλαγής από τον Σουηδό. Ο Νταλίν (φωτογραφία) φέρεται να τον είχε πείσει να «παίξει» αυτό το χαρτί (της προσφυγής) για να μπορέσει να του βρει ομάδα που θα του έδινε ώς και 800.000 ευρώ τον χρόνο. Μέχρι εδώ όμως, οι φιλολογικές συζητήσεις που προκύπτουν και το ενδιαφέρον ομάδων είναι περίπου στα «μισά». Οχι μακριά από όσα παίρνει ο Χουλτ στον Παναθηναϊκό.

ΠΑΕΙ ΧΙΧΟΝ

Οχι, δεν επιστρέφει στην Ελλάδα. Στην Ισπανία παραμένει, αλλάζοντας όμως… χρώματα. Ο Γιάννης Γιαννιώτας (φωτογραφία) είναι δανεικός από τον Ολυμπιακό στη Βαγιαδολίδ. Τις τελευταίες ημέρες όμως δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την περίπτωσή του η Σπόρτινγκ Χιχόν η οποία και θέλει να τον εντάξει στο ρόστερ της. Αν είναι μεγάλη η διαφορά; Οχι, θεωρητικά. Οι δύο ομάδες έχουν μόλις έναν βαθμό διαφορά στη «Σεγούντα». Η Χιχόν όμως πρακτικά έχει στόχο μέσω της ενίσχυσης του Ιανουαρίου να «προλάβει» τα πλέι οφ της ανόδου.

ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Πέρσι τέτοια εποχή άφησε τη Βέροια για τη Βοϊβοντίνα της Σερβίας. Φέτος ο Γιάννης Χαροντάκης (φωτογραφία) μαθαίνει γαλλικά, καθώς είναι προ των πυλών της Αζαξιό. Ο 22χρονος μπακ που ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού δεν έγινε ιδιαίτερα «γνωστός» εντός των συνόρων. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να δοκιμάζει την τύχη του «εκτός», χτίζοντας τη δική του καριέρα. Η Αζαξιό είναι στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Σε ένα πρωτάθλημα από το οποίο πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την τύχη τους. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός τον Σισέ, εκεί τον βρήκε!

ΚΟΥΙΖ

Με ποια ομάδα της Σούπερ Λίγκας που μάχεται για την παραμονή της… βράζουν οι μισοί πρόεδροι του πρωταθλήματος; Εχουν δίκιο να τη συνδέουν με την επαναλαμβανόμενη σύμπτωση να αποκτά ποδοσφαιριστές έπειτα από «προσφυγές». Ποδοσφαιριστές από ανταγωνιστές που πρώτα τα «σπάνε» με την πρώην και έπειτα υπογράφουν με την επόμενη. Μεγάλη κουβέντα γίνεται γι’ αυτή τη διαδικασία και την εφαρμογή της. Εχει ενοχλήσει πάρα πολλούς. Αν χρειαστεί, θα… επανέλθουμε!