Οταν το απομεσήμερο της Κυριακής (16.30) στο ΟΑΚΑ θα αρχίζει το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, τέσσερις ξένοι παίκτες θα νιώθουν πως αυτό το έργο το έχουν ξαναδεί σε άλλη σκηνή: ένα déjà vu όχι μονάχα στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στις 5 του περασμένου Νοεμβρίου, όταν η Ενωση νίκησε τους Πράσινους με 73-69, αλλά και σε ξένα ρεπερτόρια…

Η ζωή ανακυκλώνεται –μπορούν να το τεκμηριώσουν επί προσωπικού και ανά ζεύγη ο Κρις Σίνγκλετον με τον Μάνι Χάρις και ο Ντελρόι Τζέιμς με τον Μάρκους Ντένμον· απλώς ενώ στην προηγούμενη φάση τους υπήρξαν συμπαίκτες, τώρα βρίσκονται αντίπαλοι.

Η σχέση των συνομήλικων Σίνγκλετον και Χάρις ψήθηκε στην Κίνα όπως η… περίφημη πάπια Πεκίνου σε αντίθεση με τον Τζέιμς και τον Ντένμον που άνοιξαν τις δικές τους παρτίδες γευόμενοι μακαρονάδα με θαλασσινά για την οποία φημίζεται το παραθαλάσσιο Μπρίντιζι.

Μετά τους παράλληλους βίους τους σε NCAA και ΝΒΑ, Χάρις και Σίνγκλετον βρέθηκαν το 2016 στην Κίνα, δημιούργησαν ένα φονικό δίδυμο και οργιάζοντας σε κάθε αγώνα οδήγησαν τους Δράκους της Ανούι Βενίι στην κατάκτηση του τίτλου της ΝΒL.

Ο Σίνγκλετον διάνυσε τον δρόμο του μεταξιού ορμώμενος από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και αντικατέστησε τον νυν παίκτη του ΠΑΟΚ Νταρνέλ Τζάκσον. Σε 35 αγώνες της κινεζικής λίγκας είχε μέσο όρο 25,2 π., 12 ρ., 2.5 ασ., 2.5 κλ. και 1.7 τάπες, ενώ μετά την ολοκλήρωση της σεζόν εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό και συνέχισε ακάματος και απτόητος.

Ο Χάρις μετακόμισε στην Κίνα προερχόμενος από την Τουρκ Τέλεκομ, αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος και στη συνέχεια επέστρεψε στο ΝΒΑ και στους Ντάλας Μάβερικς. Το περασμένο καλοκαίρι επανέκαμψε στην Ανούι Βενίι, ξαναβγήκε MVP και μετά ήλθε Ελλάδα για την ΑΕΚ, ενώ προηγουμένως είχε προταθεί στον Παναθηναϊκό, που ωστόσο προτίμησε τον Λοτζέσκι.

Εναν χρόνο νωρίτερα, Μάρκους Ντένμον και ο Ντελρόι Τζέιμς ρέμβαζαν από τις βεράντες τους στην Αδριατική χωρίς να διανοούνται ότι από το Μπρίντιζι θα βρεθούν αντίπαλοι στο ΟΑΚΑ!

Ο γεννημένος στη Γουιάνα φόργουορντ της ΑΕΚ φόρεσε τη φανέλα της Νιου Μπάσκετ Μπρίντιζι από το 2013 έως το 2015. Το καλοκαίρι του 2014 αριβάρισε και ο Μάρκους Ντένμον και οι δυο τους οδήγησαν την ιταλική ομάδα στην έκτη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος, στον ημιτελικό του Final 8 του Κυπέλλου και στην προημιτελική φάση του Eurochallenge.

Ο Ντένμον ήταν πρώτος σκόρερ της Μπρίντζι με 14.4 πόντους και είχε επίσης τρία ριμπάουντ, δυο ασίστ και ένα κλέψιμο, ενώ ο Τζέιμς παρήγαγε 9.9 πόντους, 7.4 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ και ένα κλέψιμο. Στον πάγκο της Μπρίντιζι εκείνη τη σεζόν βρισκόταν ο Πιέρο Μπούκι και στην ομάδα αγωνίζονταν άλλοι τρεις παίκτες που έχουν θητεύσει στην Ελλάδα: ο Μάικλ Ερικ, ο Σέντρικ Σίμονς και ένας νεαρός ονόματι Ιβάν Πρωτόπαπας!