Μεταγραφική «βόμβα» με την απόκτηση του Αλέξις Σάντσες είναι έτοιμη να «πυροδοτήσει» τις επόμενες ημέρες η Μάντσεστερ Σίτι. Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ ο διεθνής επιθετικός ολοκλήρωσε τις επαφές με τους «πολίτες» και έως το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου θα έχει ολοκληρωθεί η μεγάλη αυτή μεταγραφή, η οποία, όμως, δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί το καλοκαίρι, καθώς η Αρσεναλ αντιδρά και θέλει να τον κρατήσει έως το τέλος της σεζόν.

Όπως αναφέρουν τα σχετικό ρεπορτάζ, ο Σάντσες δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Αρσεναλ και έτσι είναι από τώρα ελεύθερος να συμφωνήσει με όποια ομάδα θέλει για συνεργασία με έναρξη το ερχόμενο καλοκαίρι. Σύμφωνα με το «Sky Sports», ο 29χρονος άσος έχει συμφωνήσει με την ομάδα του Μάντσεστερ για τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, με ετήσιες αποδοχές περίπου 15 εκατ. ευρώ.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως η Σίτι του προσφέρει 35 εκατ. ευρώ (!) ως μπόνους υπογραφής, αλλά στην περίπτωση που η Αρσεναλ δεχθεί να τον παραχωρήσει τώρα, τότε το ποσό θα πέσει στα 17 εκατ., αφού η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα πρέπει να καταβάλλει και 22 εκατ. ευρώ στην ομάδα του Λονδίνου.

Αρχικός σκοπός των διοικούντων την αγγλική ομάδα ήταν να αποκτήσουν τον Σάντσες με ελεύθερη μεταγραφή, αλλά ο τραυματισμός του Γκαμπριέλ Ζεζούς αλλάζει τα μεταγραφικά πλάνα τους. Στα συν του Χιλιανού το γεγονός πως μπορεί να αγωνιστεί κανονικά στο Champions League, αφού η Άρσεναλ συμμετέχει στο Europa League.

Την εφετινή σεζόν ο Σάντσες έχει σημειώσει οκτώ γκολ και έχει μοιράσει τέσσερις ασίστ σε 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ γενικά με τη φανέλα των «κανονιέρηδων» μετρά 80 γκολ και 46 ασίστ σε 165 αγώνες.