Πόσες φορές μέσα σε 24 ώρες μπορεί ένας άνθρωπος να έχει τα γενέθλιά του; Προφανώς μία, αλλά ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος συνειδητοποίησε ότι τούτο μπορεί να συμβεί δις…

Το Σάββατο, ανήμερα των Φώτων, ο γεννημένος στις 6 Ιανουαρίου του 1997 ξανθομάλλης παίκτης του ΠΑΟΚ γιόρτασε τα κανονικά του και προχθές το απόγευμα τα μπασκετικά του γενέθλια, από την τούρτα των οποίων στην Πυλαία δεν περίσσεψε ούτε ένα τόσο δα κομματάκι για τον επισκέπτη Ολυμπιακό!

«Ναι, πραγματικά νιώθω σαν να γιόρταζα τα γενέθλιά μου στο γήπεδο και τα καταχάρηκα. Επιτέλους απελευθερώθηκε ο εαυτός μου» συμφωνεί και επαυξάνει ο γιος του (παλαίμαχου μπασκετμπολίστα του Αιγάλεω) Νίκου Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος μετρούσε τις μέρες σαν τον… κατάδικο που λαχταρά να βγει από τη φυλακή. Στις 18 του περασμένου Σεπτεμβρίου ο φόργουορντ που είναι γέννημα-θρέμμα του «Σίτι» υποβλήθηκε σε εγχείρηση στους κοιλιακούς προσαγωγούς, πενήντα ημέρες αργότερα επέστρεψε στη δράση και προχθές υπήρξε ο x-factor της νίκης του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού, με εννέα πόντους, πέντε ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, δυο κλεψίματα σε 37 λεπτά.

Το μόνο που δεν πρόλαβε να κάνει ήταν, πάνω στις αλλαγές σε όλα τα σκριν, να μαρκάρει τον συνονόματο του, Βασίλη Σπανούλη, όπως συνέβη αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια στα ντέρμπι των Αιωνίων.

Ανηφορίζοντας στη Θεσσαλονίκη, ως δανεικός για έναν χρόνο, ο ΜVP των Ευρωμπάσκετ Εφήβων του 2015 και Νέων του 2017 έχει αφήσει πίσω του την εξόχως κολακευτική, αλλά και βαριά για τους ώμους του δήλωση στην οποία τον ενέπλεξε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού στις 30 Μαρτίου του 2015, όταν είπε «εάν δεν σηκώσουμε ευρωπαϊκή κούπα στην επόμενη πενταετία με τον Χαραλαμπόπουλο αρχηγό, να μη με λένε Δημήτρη Γιαννακόπουλο»!

Κοντεύουν τρία χρόνια από τότε και ο εκ μητρός εγγονός του παλαίμαχου στόπερ του Ατσαλένιου Ηρακλείου και του ΟΦΗ Γιώργου Καφούση και ανιψιός των επίσης ποδοσφαιριστών Αντώνη και Γιάννη Καφούση Χαραλαμπόπουλος δεν νιώθει να στοιχειώνεται από εκείνη την κουβέντα.

«Στην παρούσα φάση αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίξω μπάσκετ και να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Δεν σκέπτομαι αυτή τη δήλωση, τουλάχιστον δεν τη σκέπτομαι τώρα…»

Ο Χαραλαμπόπουλος είχε ανάγκη ένα μεγάλο ματς και η εκπλήρωση του πόθου του ήρθε κι έδεσε με τη σπουδαία και σε κάθε περίπτωση ηχηρή και σπανίζουσα νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού, σε έναν αγώνα που για τον ίδιο (λόγω της πρότερης θητείας του στον Παναθηναϊκό) έμοιαζε με déjà vu στο οποίο είναι αρκούντως εξοικειωμένος. «Εκανα υπομονή, προσπάθησα σκληρά στην προπόνηση, ζορίστηκα πολύ, περίμενα πώς και πώς να ξαναγυρίσω γερός και δυνατός. Κατ’ ευτυχή συγκυρία αυτό συνέβη την Κυριακή και μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχουμε μια ιστορική νίκη και να δώσουμε ανείπωτη χαρά στον κόσμο. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές προσδοκίες από εμένα και προσπαθώ να διαχειρισθώ με ψυχραιμία την πίεση, αλλά είμαι τυχερός διότι βρίσκομαι σε ένα οικογενειακό, σχεδόν ιδανικό, περιβάλλον».