Eάν το πάθημα της προηγούμενης Πέμπτης στη Βαλένθια του έγινε μάθημα, τότε «no problem», που λένε και στη γλώσσα της γενέτειρας του Καλάθη. Eάν πάλι στο αποψινό (ΟΑΚΑ, 21.15) ποδαρικό του στο 2018, κόντρα στην Αναντολού Εφές το παίξει αφ’ υψηλού, όπως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο, τότε ίσως ο Νικ χρειαστεί να υπερβάλει εαυτόν και να παρουσιάσει το remake της 16ης του περασμένου Νοεμβρίου στην Πόλη.

Εκείνο το βράδυ ο Παναθηναϊκός απέδρασε από το Sinan Erdem Dome με μια νίκη (81-82), που σφραγίσθηκε από την τάπα του Τζέιμς Γκιστ στον Ερικ ΜακΚόλουμ και υπήρξε προϊόν της συναρπαστικής και φαντασμαγορικής εμφάνισης του Καλάθη.

Ο διεθνής γκαρντ βρέθηκε μια ανάσα από το triple double, τελειώνοντας το ματς με 29 πόντους, 9 ριμπάουντ, 10 ασίστ και μάλιστα δέχθηκε… bullying από τον αδελφό του, Πατ, ο οποίος τον ξεφώνησε λέγοντας ότι «από την τεμπελιά του δεν πήρε άλλο ένα ριμπάουντ»!

Η επαναφορά

Στην αυλαία του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός (10-5) την πάτησε από μια ομάδα που μετρούσε δέκα απανωτές ήττες και συγκατοικεί στα έγκατα της βαθμολογίας μαζί με την αποψινή αντίπαλό του. Ο κατήφορος ανάγκασε την Αναντολού Εφές (4-11) να προβεί σε λίφτινγκ, να αλλάξει προπονητή (Αταμάν αντί Περάσοβιτς) και να εντάξει στο ρόστερ της τον αδελφό του MVP του Ευρωμπάσκετ, Ζόραν Ντράγκιτς και τον επί εννέα σεζόν ΝΒΑer, Τόνι Ντάγκλας, ο οποίος ωστόσο κρίθηκε ανέτοιμος και δεν ταξίδεψε στην Αθήνα.

Η τουρκική ομάδα θα έχει στη διάθεσή της τον Ντέρικ Μπράουν, ενώ στον Παναθηναϊκό επιστρέφει ο Νίκος Παππάς. «Μετά τη νίκη επί της Μπάμπεργκ και τις αλλαγές οι αντίπαλοί μας δείχνουν να βρίσκονται σε καλή φάση, αλλά είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση» σχολίασε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Οι Πράσινοι μετρούν οκτώ νίκες στα τελευταία δέκα ματς, σημαδεύουν το 19-0 σε εντός έδρας αγώνες της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και επ’ ουδενί θα ήθελαν να δώσουν δικαιώματα στους Τούρκους, απέναντι στους οποίους «τρέχουν» ένα σερί 7-0 ως γηπεδούχοι.