Η Μπαρτσελόνα έλαβε την περυσινή σεζόν το ποσό ρεκόρ των 146,2 εκατομμυρίων ευρώ, όπως δείχνουν τα στοιχεία από τη La Liga, βάζοντας στο ταμείο της επτά εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από την πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης. Οι 20 σύλλογοι της μεγάλης κατηγορίας στην Ισπανία έλαβαν συνολικά 1,247 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι ελάχιστα αυξημένο σε σχέση με το 1,237 δισ. της προηγούμενης χρονιάς, με την «Μπάρτσα» να λαμβάνει επιπλέον 6,2 εκατομμύρια σε σχέση με το παρελθόν έτος.

Τα έσοδα διανέμονται σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ομάδων τα τελευταία πέντε χρόνια και αυτό εξηγεί γιατί η Μπαρτσελόνα, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας το 2013, το 2015 και το 2016, έλαβε περισσότερα χρήματα από τη Ρεάλ Μαδρίτης που κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο για πρώτη φορά από το 2012. Η «βασίλισσα» έλαβε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό, ήτοι 140 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ακολούθησαν η Ατλέτικο Μαδρίτης με 99 εκατομμύρια και η Αθλέτικ Μπιλμπάο με 71 εκατομμύρια ευρώ. Τα λιγότερα χρήματα από όλες τις ομάδες και συγκεκριμένα 39,3 εκατομμύρια έλαβε η Λεγανές, η οποία το 2016 ανέβηκε στα «μεγάλα σαλόνια» για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περυσινή σεζόν ήταν η δεύτερη, κατά την οποία η La Liga πούλησε τα τηλεοπτικά δικαιώματά της συλλογικά, ύστερα από μια αλλαγή στην ισπανική νομοθεσία το 2015. Σύμφωνα με το προηγούμενο σύστημα, το οποίο βασιζόταν στην ατομική διαπραγμάτευση από κάθε σύλλογο της συμφωνίας του, η λίγκα συγκέντρωσε συνολικά 851 εκατομμύρια ευρώ από τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η La Liga, η οποία ελέγχει τις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες του ισπανικού ποδοσφαίρου, διανέμει το 90% των εσόδων στη μεγάλη κατηγορία, ενώ το 10% πάει στη Β΄ κατηγορία. Αυτή τη στιγμή η λίγκα διαπραγματεύεται την επόμενη συμφωνία της για τα τηλεοπτικά, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τη σεζόν 2019-20 και η αξία της οποίας μπορεί, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Χαβιέρ Τέμπας, να φτάσει τα 2,3 δισεκατομμύρια.