Την Πέμπτη (4/1) αναμένεται να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου στην Άρσεναλ. Ο20χρονος σέντερ μπακ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο από την περασμένη Δευτέρα, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις ώστε στη συνέχεια να ανακοινωθεί η μεταγραφή του από τη διοίκηση των «κανονιέρηδων».

Η συμφωνία για την αγορά του 20χρονου αμυντικού από τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι λίγο παραπάνω από 2 εκατ. ευρώ (θα εισπράξει ένα ποσό ως τροφεία ο Απόλλων Σμύρνης).

Ο νεαρός άσος, που είναι μαζί με το δικηγόρο του στο Λονδίνο, ολοκλήρωσε τα ιατρικά τεστ και πιθανότατα την Πέμπτη θα ανακοινωθεί η μεταγραφή.

Αυτό που ακόμη δεν είναι σαφές είναι αν ο Μαυροπάνος θα παραμείνει στο δυναμικό της Άρσεναλ ή θα δοθεί δανεικός μέχρι το καλοκαίρι σε άλλη ομάδα.

Ρεπόρτερ της Άρσεναλ, ο οποίος αποκάλυψε μέσω twitter λεπτομέρειες σχετικά με τη μεταγραφή, υπερθεματίζει το γεγονός ότι ο Μαυροπάνος είναι το δεύτερο «μεγάλο ταλέντο» του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά τον Παναγιώτη Ρέτσο, ο οποίος «μετακόμισε» στην Λεβερκούζεν το περασμένο καλοκαίρι.