Ο Ερικ Μοράν, που όπως διαβάσατε στην «Ομάδα» έφτασε στη χώρα μας για λογαριασμό της ΑΕΚ τη Δευτέρα, από χθες είναι και επίσημα το δεύτερο χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας. Ο ισπανός χαφ πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε για 3½ χρόνια και έπιασε αμέσως δουλειά. Κάνοντας από χθες την πρώτη του προπόνηση στα Σπάτα υπό τις οδηγίες του Μανόλο Χιμένεθ. Θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για να βρεθεί στην αποστολή για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό, όπως είχαμε προαναγγείλει.

Πλέον, ο ισπανός τεχνικός της Ενωσης έχει στη διάθεσή του τους δύο παίκτες που επιθυμούσε από τη στιγμή που τέθηκαν εκτός οι Μάνταλος και Γιόχανσον, με τους Μασούντ και Μοράν να αποτελούν προσωπικές επιλογές του.

Η ΑΕΚ, με αυτές τις δύο κινήσεις, καταφέρνει να δυναμώσει σε σημαντικό βαθμό τον άξονά της, που πλέον αποκτά πέρα από βάθος και ποιότητα. Τόσο ο Μασούντ όσο και ο Μοράν είναι δύο ποδοσφαιριστές που βάσει χαρακτηριστικών είναι πολύ κοντά στον αρχηγό και στον υπαρχηγό της ΑΕΚ αντίστοιχα.

Ο ιρανός χαφ αναμένεται να αποτελέσει τη βασική επιλογή του Χιμένεθ για τον οργανωτή στο 3-5-2 που εφαρμόζει ο τεχνικός της ΑΕΚ, ενώ ο ισπανός μέσος τον παίκτη που θα μπορεί να δώσει ανάσες στον Αντρέ Σιμόες. Παίζοντας πάντως και στο πλευρό του πορτογάλου χαφ σε αρκετές περιπτώσεις. Αφού πλέον ο Χιμένεθ έχει τη δυνατότητα να πειραματιστεί περισσότερο με πρόσωπα και σχήματα. Βάζοντας πιο δυναμικά στην εξίσωση και σχηματισμούς με τετράδα στην άμυνα. Παρότι ακόμα δεν έχει στη διάθεσή του και τον εξτρέμ που έχει ζητήσει μετά την αποχώρηση των Τρίστασον, Πατίτο.