Τα σενάρια του ισπανικού Τύπου έφτασαν σε σημείο να εμφανίζουν τον Οσκαρ Γκαρσία ως νέο προπονητή του Ολυμπιακού. Τα σχετικά δημοσιεύματα προδίκαζαν αλλαγές στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου (με την έλευση του νέου χρόνου) και τελικά αποδείχθηκαν εκτός πραγματικότητας. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του. Δεν κάνει σχέδια για αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του και προφανώς δεν υπάρχει θέμα Οσκαρ Γκαρσία για τους Πειραιώτες. Το τοπίο είναι ξεκάθαρο ενόψει και της επανέναρξης του πρωταθλήματος και ο 57χρονος έλληνας τεχνικός είναι αφοσιωμένος στην προετοιμασία της ομάδας του για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα. Την ώρα που οι Ισπανοί έκαναν λόγο ακόμα και για ταξίδι του ισπανού προπονητή στην Αθήνα, τα γεγονότα έδιναν απαντήσεις αναφορικά με το θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό. Ο Τάκης Λεμονής ήταν στο προπονητικό κέντρο των πρωταθλητών στου Ρέντη και έκανε προπόνηση με την ομάδα. Κανένας Γκαρσία, κανένα ταξίδι, καμία συμφωνία.

«Το μυαλό στη Λάρισα»

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι νωρίς το απόγευμα ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, πήρε θέση για όσα είχαν γραφτεί το τελευταίο διάστημα για τον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας. «Δεν μας αφήσατε να κάνουμε ήρεμη Πρωτοχρονιά. Μήπως μπορείτε να μας αφήσετε να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με τη Λάρισα; Αυτός ο αγώνας είναι το μόνο που νοιάζει όλους στην ομάδα κόντρα σε ό,τι γράφει ο καθένας ή σε ό,τι του λένε να γράψει οι ατζέντηδες φίλοι του» είπε χαρακτηριστικά. Ηταν μια τοποθέτηση που έδειχνε πρώτα απ’ όλα την ενόχληση των Ερυθρολεύκων για τα όσα είχαν γραφτεί τις τελευταίες 48 ώρες και επί της ουσίας έβαζε τελεία στα διάφορα σενάρια περί συμφωνίας με τον Οσκαρ Γκαρσία ή αποχώρησης του Τάκη Λεμονή.

Ο 57χρονος τεχνικός μίλησε χθες στους παίκτες του για τον αγώνα με τη Λάρισα και ζήτησε από τους Ερυθρόλευκους να δείξουν μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα.

Χατζισαφί: «Πάμε για το 45ο»

Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα χθες την απόκτηση του Εχσάν Χατζισαφί από τον Πανιώνιο και ο ιρανός αμυντικός έδωσε το σύνθημα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Ο 27χρονος αριστερός μπακ έκανε τις πρώτες δηλώσεις του στο επίσημο σάιτ των Πειραιωτών και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Παράλληλα εξέφρασε την ανυπομονησία του να φορέσει τα ερυθρόλευκα και να αγωνιστεί στην έδρα της ομάδας του Λιμανιού.

«Είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού. Ανυπομονώ να παίξω στο Καραϊσκάκη, μπροστά στον κόσμο της ομάδας μας! Πάμε για το 45ο!» ήταν τα πρώτα λόγια του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες συνεχίζουν τις επαφές για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού τους και εστιάζουν στην απόκτηση ακραίου επιθετικού. Στο μεγάλο λιμάνι έχουν ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις, έχοντας ως βασικό κριτήριο τον καλό βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας. Αυτό που θέλουν οι Ερυθρόλευκοι είναι να αποκτήσουν παίκτες που θα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν αμέσως την ομάδα, παίζοντας ακόμα και… σήμερα αν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο από τον προπονητή.

Συλλυπητήρια

Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του Ευγένιου Γκέραρντ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της. «Η οικογένεια του Ολυμπιακού απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ευγένιου Γκέραρντ, ενός σημαντικού προπονητή, ενός σπουδαίου φιλέλληνα».