Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο ποδοσφαιριστής που… σάρωσε τα βραβεία της εφημερίδας «Marca». Στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για τους καλύτερους της χρονιάς, ο Αργεντινός σούπερ σταρ τιμήθηκε με δύο βραβεία. Αυτό του «Pichichi» που αντιστοιχεί στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος και το οποίο κατέκτησε για τέταρτη διαδοχική χρονιά, και το βραβείο «Di Stefano» που αφορά τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του πρωταθλήματος. Ο Μέσι για 7η φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε MVP της La Liga.

«Είμαι ευτυχής και θέλω να ευχαριστήσω τη MARCA γι’ αυτή την αναγνώριση» τόνισε ο Λιονέλ Μέσι για το βραβείο «Di Stefano» και λίγο αργότερα επέστρεψε στη σκηνή για να πάρει το τέταρτο «Pichichi». «Θέλω να το μοιραστώ αυτό το βραβείο με τους συμπαίκτες μου και να τους ευχαριστήσω όλους. Όπως είπα και στην κατάκτηση του χρυσού παπουτσιού, είναι ένα βραβείο για την ομάδα. Δεν είναι ο κύριος στόχος μου. Οι δικοί μου στόχοι είναι οι τίτλοι, αλλά, εάν έρθουν αυτά τα μεμονωμένα βραβεία, είναι ευπρόσδεκτα» επισήμανε.

Ο Λιονέλ Μέσι αναφέρθηκε και στο μεγάλο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. «Αν νικήσουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα την αφήσουμε πίσω 14 βαθμούς. Είναι σημαντικό να νικήσουμε για ό,τι σημαίνει αυτό, είναι πάντα ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Η Ρεάλ Μαδρίτης, το γήπεδο … η νίκη είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά θα ήταν ωραίο να νικήσουμε και να έχουμε ευτυχισμένα Χριστούγεννα».

Καλύτερος τερματοφύλακας ήταν ο Γιάν Όμπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ ο Ιάγο Άσπας έλαβε τη διάκριση του καλύτερου Ισπανού σκόρερ, με τον Αντρές Ινιέστα να είναι ο καλύτερος της Εθνικής ομάδας. Ασιέρ Γκαριτάνο (Λεγανές) και Χοσέ Μεντιλιμπάρ (Εϊμπάρ) αναδείχτηκαν κορυφαίοι προπονητές.