Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε έτοιμος (και ικανός βάσει εμφάνισης) να επιστρέψει στις νίκες χθες βράδυ στην Ξάνθη, αλλά από το βάθος των Πηγαδιών ακούστηκε η… φωνή του Γέντρισεκ. Ο σλοβάκος επιθετικός των γηπεδούχων ήταν αυτός που έβαλε τη «σφραγίδα» του στο φινάλε του ματς και δεν επέτρεψε στους Πράσινους να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς που τόσο είχαν ανάγκη. Το τελικό 1-1 ανάμεσα σε Ξάνθη και Παναθηναϊκό αφήνει πικρή γεύση στο Τριφύλλι, γιατί πολύ απλά οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δυνατότητα να πάρουν το «τρίποντο». Δεν μπόρεσαν όμως να τελειώσουν το ματς στο διάστημα της ξεκάθαρης υπεροχής τους (στο πρώτο 45λεπτο) κι έμειναν για έκτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναγκάστηκε να παρατάξει την ομάδα του έχοντας ν’ αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα. Είδε όμως τους παίκτες του να κυριαρχούν στο πρώτο 45λεπτο, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες στην εστία του Ζίβκοβιτς. Με κινητήριο μοχλό τον Βιγιαφάνιες (εξαιρετικό ματς) και πολύ δραστήριους τους Κουλιμπαλί, Χουλτ, ο Παναθηναϊκός βρήκε τρόπους να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων, με τους Αλτμαν και Πίσπα να βάζουν δύσκολα στον Ζίβκοβιτς.

Ο Αλτμαν ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στους Πράσινους στο 18′, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα γκολ. Ομως δεν καθάρισαν το ματς στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο ημίχρονο το πλήρωσαν ακριβά.

«Χτύπησε» ο Γέντρισεκ

Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη, καθώς η Ξάνθη βελτίωσε άρδην την αγωνιστική της εικόνα. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, έκλεισαν διαδρόμους στα δύο άκρα και κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό. Δημιούργησαν δύο καλές ευκαιρίες, οι οποίες ήχησαν σαν προειδοποιητικά μηνύματα για τον Παναθηναϊκό, και τελικά πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης. Με σκόρερ –φυσικά –τον Γέντρισεκ. Ο σλοβάκος σέντερ φορ έκανε το 1-1 με εξαιρετική κεφαλιά (79′) πετυχαίνοντας το έκτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Ο έμπειρος στράικερ έχει μάλιστα σημειώσει τα πέντε τελευταία τέρματα της ομάδας του κι αποδεικνύει πόσο πολύτιμος είναι για την Ξάνθη.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός είχε στο φινάλε του ματς τις ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, αλλά ο Χίλιεμαρκ σπατάλησε δύο μεγάλες φάσεις. Την πρώτη στο 91′ και τη δεύτερη στο 94′, με τον Σουηδό να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Φλίσκας, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μεχία, Μελιόπουλος (46′ Σιλά), Ντε Λούκας, Λουσέρο, Κίκε (70′ Φασίδης), Γέντρισεκ (93′ Κάστρο).

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Χουλτ, Κολοβέτσιος, Αυλωνίτης, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ (82′ Χίλιεμαρκ), Βιγιαφάνιες, Αλτμαν (90′ Κουντουριώτης), Πίσπας (78′ Δώνης).