H AEK είναι από τις ομάδες εκείνες που μπορούν εύκολα να μετατρέψουν μια… γιορτή σε «κηδεία» και τούμπαλιν, ανατρέποντας μόνη της τα δεδομένα. Κάτι που έκανε και το Σάββατο απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, μένοντας στο 0-0 και χάνοντας έτσι την ευκαιρία να εξασφαλίσει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα. Που αγνοεί εδώ και 20 χρόνια.

Η Ενωση φάνηκε πιστή στην κακή συνήθεια που έχει τα τελευταία χρόνια, να κλείνει με «γκέλα» τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Πρόπερσι ήταν ο Λεβαδειακός που έφυγε με τη νίκη από το ΟΑΚΑ, πέρυσι ήταν ο ΠΑΣ που έκοψε από την ΑΕΚ δύο βαθμούς και φέτος το ίδιο έργο επαναλήφθηκε με τον Απόλλωνα.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έφερε ξανά στην ΑΕΚ εσωστρέφεια και προβληματισμό, αφού η ομάδα παρουσίασε και πάλι στοιχεία που έδειχνε πως είχε αποβάλει. Οπως η διαχείριση του τίτλου του φαβορί για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ηταν ξεκάθαρο πριν από το ματς του Σαββάτου πως το αποτέλεσμα και κυρίως η εικόνα της Ενωσης θα έδιναν τον τόνο για το υπόλοιπο της σεζόν.

Αν για παράδειγμα η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ «καθάριζε» το παιχνίδι με συνοπτικές διαδικασίες και έπαιρνε τη νίκη, αυτόματα θα έστελνε ηχηρό μήνυμα ενόψει της συνέχειας. Που θα είχε εκείνη ως οδηγό, όσον αφορά το υπόλοιπο της σεζόν. Πλέον όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά, με την ΑΕΚ να καλείται στη διακοπή λόγω των γιορτών να ανασυνταχθεί και να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο, για να επιστρέψει εκεί που βρισκόταν μέχρι και την προηγούμενη αγωνιστική.

Τα παραπάνω, όπως είναι λογικό, επηρέασαν άμεσα και την ομάδα. Με το κλίμα στα Σπάτα να μην είναι το καλύτερο δυνατό. Από τη λήξη του αγώνα μέχρι και χθες, στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια υπήρξε αρκετή συζήτηση. Για τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν απέναντι στον Απόλλωνα, αλλά κυρίως την επόμενη μέρα. Εκεί όπου τόσο οι παίκτες της ΑΕΚ όσο και ο Μανόλο Χιμένεθ υπογράμμισαν πως πρέπει να φανούν πιο αποφασιστικοί. Διατηρώντας τη «δίψα» και το πάθος που τους χαρακτήριζε το προηγούμενο διάστημα. Προκειμένου να αφήσουν πίσω αυτό το αποτέλεσμα και να επιστρέψουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις πιο δυνατοί. Ανατρέποντας την εις βάρος τους κατάσταση και αποδεικνύοντας πως ακόμα τα πάντα εξαρτώνται από εκείνους.