Το τεράστιο «διπλό» του Κολοσσού Ρόδου στην Πάτρα επί του Προμηθέα και ο θρίαμβος της Κύμης επί του Αρη ήταν τα παιχνίδια που έκλεψαν την παράσταση (μαζί με τη νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ) στην 9η αγωνιστική.

Και στην Πάτρα

«Ο Κολοσσός Ρόδου αξίζει τον σεβασμό όλων γιατί είναι η καλύτερη επαρχιακή ομάδα και απλά κάναμε πάλι τη μεγάλη νίκη της χρονιάς που θα κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη». Ο τεχνικός του Κολοσσού Αρης Λυκογιάννης είχε κάθε λόγο να γελάνε και τα μουστάκια που δεν έχει καθώς η ομάδα του, με τον Τι Τζέι Μπρέι να πετυχαίνει 24 πόντους, πήρε τεράστια νίκη επί του Προμηθέα στην Πάτρα (80-76), αποδεικνύοντας ότι ναι μεν ο νέος είναι ωραίος, αλλά και ο παλιός (από τη Ρόδο) είναι αλλιώς.

Μετά το πέρας της 6ης αγωνιστικής η Κύμη με ρεκόρ 0-6 ήταν στον βυθό της βαθμολογίας και δινόταν ως πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Τρεις αγωνιστικές μετά, τα γραφεία στοιχημάτων δέχονται πονταρίσματα για συμμετοχή της ομάδας στα πλέι οφ!

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη (που μαζί με τη διοίκηση και τους παίκτες δεν έχασαν ποτέ την ψυχραιμία τους και μετά τις έξι συνεχόμενες ήττες) έκανε το 3/3 στη συνέχεια με δύο εκτός έδρας νίκες σε Νέα Σμύρνη και Τρίκαλα και τον θρίαμβο (94-69) επί του Αρη με ένα σκορ που λίγοι θα πίστευαν αν το έβλεπαν χωρίς να ξέρουν τον νικητή ότι αυτός θα ήταν η ομάδα της Εύβοιας. Με τον ΜακΦάντεν να κάνει και πάλι μαγικά πράγματα (29 πόντοι με 6/7 τρίποντα). Η καρδιά του Πανιωνίου χτυπά ακόμα δυνατά. Υστερα από 23 ανεπιτυχή αποτελέσματα ο ιστορικός πέτυχε σημαντική νίκη (82-76) επί των Τρικάλων στη Νέα Σμύρνη κάνοντας σεφτέ στο φετινό πρωτάθλημα.

Τελευταία νίκη του σε επίπεδο Α1 ήταν πριν από τρία χρόνια (27.12.2014) στην Ελευσίνα επί του τοπικού Πανελευσινιακού. Πρωταγωνιστές οι δύο Σέρβοι Τσούπκοβιτς (17 π.) και Κράβιτς (16 π.) με τον συμπαίκτη τους Βαγγέλη Σακελλαρίου να τους κάνει ευτυχισμένους (χάρις στο προσωπικό ρεκόρ του με 8 ασίστ).

Ντέρμπι από το πουθενά

Ο ΓΛ Φάρος (Ουέαρ 24, Παπαντωνίου 17) προηγήθηκε ακόμα και με +15 (42-27) στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στη Λάρισα του Κοροίβου (Πόσλεϊ 24, Χάινς 18), είχε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι διψήφιες διαφορές, αλλά στο φινάλε έπαιξε με τον χρόνο και τις βολές για να επιβληθεί της ομάδας της Αμαλιάδας (82-78)!

«Θα έπρεπε να συλληφθεί ο κόουτς Σκουρτόπουλος στο ημίχρονο γιατί η ομάδα του ασέλγησε επί πτωμάτων» είπε ο πάντα εύστοχος ατακαδόρος τεχνικός του Κοροίβου Ντίνος Καλαμπάκος, θέλοντας να δείξει το πόσο κακή ήταν η ομάδα του στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Η βαθμολογία (σε 9 αγώνες): Παναθηναϊκός 18, Ολυμπιακός 16, Προμηθέας, ΠΑΟΚ και Λαύριο 15, Κολοσσός Ρόδου και ΑΕΚ 14, ΓΛ Φάρος 13, Κόροιβος Αμαλιάδας, Ρέθυμνο, Κύμη και Αρης 12, Τρίκαλα 11, Πανιώνιος 10.