Ο Ανδρέας Βαζαίος έλαμψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης 25άρας πισίνας, που ολοκληρώθηκε χθες στην Κοπεγχάγη, καθώς κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια στα 200 μ. μεικτής (1.52.27) και τα 200 μ. πεταλούδας (1.51.23).  

Και τα δύο μετάλλια συνοδεύτηκαν από πανελλήνια ρεκόρ. Κάτι που ήταν το χαρακτηριστικό της ελληνικής παρουσίας στην Κοπεγχάγη, καθώς σχεδόν σε κάθε κούρσα είχαμε ρεκόρ, όχι μόνο από τον  Βαζαίο, αλλά και από τους Χρήστου, Γκολομέεφ και Παπαστάμο.

Ο Βαζαίος κατέβασε στα 200 μ. πεταλούδας τρία δευτερόλεπτα το πανελλήνιο ρεκόρ του Γιάννη Δρυμωνάκου (1.54.27), που άντεχε από τις 15 Δεκεμβρίου 2017. Η παρουσία του στους αγώνες είναι η καλύτερη εμφάνιση έλληνα κολυμβητή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας. Το 2007 στο Ντέμπρετσεν, ο Δρυμωνάκος είχε πάρει δύο χάλκινα.

«Επόμενος μεγάλος στόχος μου είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 50άρας πισίνας το καλοκαίρι και γι’ αυτό θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία μου σε αυτούς τους αγώνες, τόσο για τα δύο μετάλλια όσο και από τα ρεκόρ που πέτυχα» είπε ο Βαζαίος.