Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε στον τελικό του Μουντιάλ Συλλόγων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και με το 1-0 επί της Γκρέμιο η Ρεάλ αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά (και τρίτη από το 2014) παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Ο 32χρονος Πορτογάλος οδήγησε τη Ρεάλ σε πέντε τρόπαια το 2017 (για πρώτη φορά στην ιστορία της) και αυτό θέλει να το εξαργυρώσει και να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο.

Ο Ρονάλντο υπέγραψε νέο συμβόλαιο πριν από 13 μήνες, αλλά στη συνέχεια τον ξεπέρασαν Νεϊμάρ και Μέσι. Ετσι, φρόντισε να στείλει το μήνυμα στον Φλορεντίνο Πέρεθ. Ρωτήθηκε αν θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στη Ρεάλ: «Αν είναι δυνατόν, ναι, θα το ήθελα, αλλά δεν εξαρτάται από εμένα», απάντησε με νόημα, σημειώνοντας πως δεν είναι το αφεντικό της ομάδας.

«Ετοιμος» ο Γκριεζμάν

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο η Ρεάλ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, η οποία έκανε εξαιρετικά τη δουλειά της νικώντας εύκολα τη Λα Κορούνια (4-0) και έχει πλέον έξι βαθμούς διαφορά από την Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0 την Αλαβές). Από δύο γκολ πέτυχαν Παουλίνιο και Σουάρες (δεν μέτρησε άλλο ένα δικό του), ενώ ο άτυχος της βραδιάς ήταν ο Μέσι που είχε τρία δοκάρια και έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο Ρουμπέν).

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, οι Μπλαουγκράνα έχουν προχωρήσει σε αρχική συμφωνία με τον Αντουάν Γκριεζμάν και η επόμενη κίνηση είναι να πληρώσουν στην Ατλέτικο Μαδρίτης το ποσό της ρήτρας (100 εκατ. ευρώ).

n Ο Βραζιλιάνος Κακά επιβεβαίωσε ότι σταματά το ποδόσφαιρο. «Ηρθε η ώρα να κλείσω την καριέρα μου» δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή. Πήρε τη Χρυσή Μπάλα το 2007, όταν κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μίλαν, ενώ αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια και στη Ρεάλ.