Η δικαίωση του Τάκη Λεμονή επέδειξε αγγλική συνέπεια στο ραντεβού της. Οπως είχε συμφωνήσει με τον 57χρονο προπονητή, ήρθε παραμονές της γέννησης του Θεανθρώπου, σαν το Αστρο των Χριστουγέννων, για να φωτίσει τον δρόμο που οδηγεί στην κατάκτηση του 8ου σερί πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.

Λένε πως το χαμόγελο είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξεις τα δόντια σου στη μοίρα. Από τις 25 Σεπτεμβρίου, όταν επέστρεψε για τέταρτη φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Τάκης Λεμονής φροντίζει να χαμογελά όποτε του δίνεται η ευκαιρία στέλνοντας μηνύματα τόσο προς τους φίλους όσο και προς τους αντιπάλους του. Οι τελευταίοι είναι και οι περισσότεροι γιατί έχει την ατυχία να μη λέγεται Σέρχιο Λεμονέθ ή Ντράγκαν Λέμονιτς.

Η αμφισβήτηση για τις ικανότητες του «ξεπερασμένου» Σερ Τάκη ήταν και παραμένει έντονη. Η επιχειρηματολογία είναι ισχυρή και συνδέεται κυρίως με την αποτυχημένη σεζόν του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο όχλος των πιστών της μπάλας δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία στις κατά καιρούς προφητείες του.

Ανήμερα τη γιορτή του πολιούχου και προστάτη της Θεσσαλονίκης, του Αγίου Δημητρίου (σημειολογικό), ο Τάκης Λεμονής έλεγε: «Εχουμε βάλει έναν στόχο για τις διακοπές των Χριστουγέννων: να είμαστε στην κορυφή».

Κάποιοι γέλασαν. Ο Λεμονής επανήλθε στις 16 Νοεμβρίου. «Το λέω ξανά, πρέπει να είμαστε πρώτοι μέχρι τα Χριστούγεννα».

Τα Χριστούγεννα ήρθαν και ο Τάκης Λεμονής εξακολουθεί να χαμογελά. Ο Ολυμπιακός τερματίζει πρώτος στον πρώτο γύρο, που στατιστικά αυτό μεταφράζεται σε πιθανότητες 82,1% να κατακτήσει τον τίτλο.

Είναι προφανές πως η δικαίωσή του προκαλεί αμηχανία σε πολλούς. Κυρίως όμως στην ΑΕΚ που έδειχνε πως είχε το momentum για να κόψει πρώτη το νήμα. Ενας κανόνας λέει πως τα φαβορί δεν βιάζονται. Και ο Τάκης Λεμονής σίγουρα δεν βιάζεται.

Ο Ατρόμητος αρχίζει να βάζει δύσκολα. Οχι μόνο στις βασικές διεκδικήτριες του τίτλου που πλέον αντιλαμβάνονται πως με τις πέντε εκτός έδρας νίκες του δεν αστειεύεται, αλλά και στους διαιτητές.

Το 50-50 είναι πιο εύκολο να το εφαρμόζεις στα ντέρμπι παρά στα παιχνίδια των «μεγάλων» με τον Ατρόμητο. Να υπενθυμίσουμε πάντως πως στην περίπτωση της Λέστερ στην Αγγλία οι ρέφερι ευνόησαν σε πολλές περιπτώσεις τις Αλεπούδες υπό την ανοχή σύσσωμου του ποδοσφαιρικού κόσμου του Νησιού, κάνοντας τους bookmakers να τρίβουν τα χέρια τους.

Υπάρχει ζωή στον πράσινο πλανήτη; Η νίκη αγνοείται για τον Παναθηναϊκό από τις 28 Οκτωβρίου, όταν επικράτησε του Ολυμπιακού με 1-0. Αν αρχίσει να κερδίζει βαθμούς και ο Απόλλων, τότε το Τριφύλλι θα μαραθεί πριν το ξεράνει η οικονομική δυστοκία.